Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11. Međunarodni dunavski festival
  • 10.07.2018. 18:00

Na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu predstavili potencijale Vukovarsko-srijemske županije

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem nazočilo je na otvaranju 11. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu, koji traje od 06. do 15.07.2018.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 288
  • 20
  • 0

U Ulmu je jučer održana konferencija "Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava" okviru 11. Međunarodnog dunavskog festivala u organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma na kojoj sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima. 

Na konferenciji su predstavljeni investicijski potencijali Vukovarsko-srijemske županije. S područja županije prisutna su izaslanstva iz Vukovarsko-srijemske županije, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vinkovaca i Grada Vukovara, priopćeno je iz županije.

Svečanosti otvaranja Festivala kao i konferenciji nazočili su ministrica regionalno razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav

Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Cilj manifestacije je kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav.

Nakon otvaranja festivala, u pratnji domaćina, župan Galić obišao je štandove na kojima su izlagali i proizvođači s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Održan je i zajednički prijem gradonačelnika Grada Ulma Guntera Czischa i gradonačelnika Novog Ulma Gerolda Noerengberga, s kojima je župan Galić razgovarao o projektima od zajedničkog interesa. Obzirom kako su županija i grad Ulm povezani rijekom Dunavom, župan Galić je istaknuo dosadašnju dobru suradnju ali se tu vide mogućnosti daljnjeg razvoja te suradnje, posebno u području gospodarstva i turizma, kao i novih tehnologija u transportu i logistici.

Slavonske večeri uz, naravno - slavonske delicije

Prijemu su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu dr. Gordan Grlić Radman te predstavnici Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i Županije Posavske iz Orašja.

U večernjim satima održano je zajedničko otvorenje Slavonske večeri uz degustaciju slavonskih delicija koje je predstavila Vukovarsko-srijemska županija te sudjelovanje Plesnog ansambla Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaškog sastava Sremci. Sve nazočne sudionike i goste na večeri pozdravili su gradonačelnik Ulma Czisch i župan Galić.

Na Slavonskoj večeri bili okupljeni svi partneri s područja Dunav - Sava, na kojoj je pozdravne riječi uputio i ministar pravosuđa, EU i turizma Baden-Württemberga Guido Wolf.


Tagovi

Slavonske večeri Slavonske delicije Vukovarsko-srijemska županija 11. Međunarodni dunavski festival Ulm Njemačka Projekt Suradnja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]