Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fanon
  • 02.10.2018. 13:30

Mladen Jarnjak: Fanon je razvio proizvod koji u cijelosti zamjenjuje palmino ulje u hranidbi preživača!

Tvrtki Fanon iz Petrijanca, našem proizvođaču stočne hrane, bit će dodijeljena nagrada za inovaciju. Ovo priznanje tvrtka će dobiti za svoj inovativni proizvod - RUPIOL Sunline, izvor by-pass energije za preživače koji u cijelosti zamjenjuje palminu mast. Tvrtka Fanon jedini je proizvođač iz Hrvatske kojemu je do sada dodijeljena ova nagrada.

Foto: Fanon
  • 2.011
  • 124
  • 0

Na najvećem svjetskom specijaliziranom sajmu stočarstva i farmske tehnologije - EuroTier, u Hannoveru, tvrtki Fanon iz Petrijanca, našem proizvođaču stočne hrane, bit će dodijeljena nagrada za inovaciju. Ovo priznanje tvrtka će dobiti za svoj inovativni proizvod - RUPIOL Sunline, izvor by-pass energije za preživače koji u cijelosti zamjenjuje palminu mast.

Tvrtka Fanon jedini je proizvođač iz Hrvatske kojemu je do sada dodijeljena ova nagrada. Priznanje za inovaciju dodijeljeno im je u iznimno oštroj konkurenciji u kojoj je bilo više od 250 prijavljenih kandidata iz cijelog svijeta, koji će na ovom specijaliziranom sajmu u Hannoveru predstaviti svoje najbolje inovativne proizvode i ideje.

"Mi nismo tipična tvornica stočne hrane"

"Ova je medalja nesumnjivo iznimno priznanje za našu tvrtku, jer je RUPIOL Sunline proizvod koji je osmišljen i proizveden u Fanonu i plod je našega rada i istraživanja. Mi nismo tipična tvornica stočne hrane, nastojimo prepoznati potrebe naših kupaca i ponuditi im inovativna rješenja, pa smo tako razvili i ovaj proizvod koji u cijelosti zamjenjuje palmino ulje, odnosno, mast, u hranidbi preživača. Naime, sve je više i sve su glasniji zahtjevi potrošača za eliminacijom palmine masti, čija proizvodnja ima niz loših utjecaja na okoliš, a koja ujedno negativno utječe i na kvalitetu finalnog mliječnog proizvoda.

No, do sada nije bilo primjerenog supstituta, ili ih je bilo vrlo malo. Mi smo s ovim proizvodom tržištu ponudili adekvatnu zamjenu, koja životinjama osigurava energetski bogatu hranu, i to po vrlo prihvatljivoj cijeni, što je prepoznao i rigorozni žiri na sajmu EuroTier, sastavljen od vodećih DLG stručnjaka", istaknuo je dipl.ing. Mladen Jarnjak, glavni nutricionist i voditelj razvoja u tvrtki Fanon, dodavši kako su RUPIOL Sunline predstavili tržištu zajedno s partnerskom tvrtkom - Gelamin iz Njemačke, koja posluje u grupi DTC, najvećim njemačkim proizvođačem stočne hrane.

Značajni doprinos održivoj proizvodnji mlijeka

RUPIOL Sunline je inovativni proizvod, koji je kombinacija lokalno proizvedenih krmiva i primjene jedinstvene modularne tehnologije proizvodnje hrane za životinje. Na taj je način dobiven proizvod izuzetno visoke razine by-pass energije, koji služi kao zamjena palmine masti u hranidbi preživača, prije svega visoko proizvodnih muznih krava, ali i tovne junadi. Supstitucijom palmine masti tvrtka Fanon je uspješno odgovorila na rastući zahtjev koji se stavlja pred proizvođače mlijeka u Europskoj uniji, ali i u svijetu, kao jedan od elemenata održive mljekarske proizvodnje.

Tvrtka svoj organski rast temelji upravo na istraživanju i razvoju pa je primjerice, njihov proizvod FaserGold, inovativni izvor fermentabilnih vlakana za svinje, koji su razvili u suradnji s kompanijom Gelamin i 2014. godine predstavili na sajmu u Hannoveru, prepoznat kao inovativni te je također osvojio medalju za inovaciju.

Prirodni sastojci i u hrani za životinje

"Pobornici smo ideje da i u hrani za životinje bude što više prirodnih sastojaka. Stoga smo usmjereni na lokalno proizvedene sirovine te u našim proizvodima nema genetski modificirane hrane. Zalažemo se za stočarsku proizvodnju bez korištenja, ili s odgovornim korištenjem, antibiotika. Prema tome i razvijamo naše proizvode. Pri tome posebnu pozornost pridajemo strogoj sigurnosti i visokoj kvaliteti naših proizvoda. Tvrtka primjerice, ima niz certifikata, među kojima svakako valja istaknuti certifikat QS i GMP + koji jamče visoku sigurnost hrane", naglasio je Mladen Jarnjak, te dodao kako zahvaljujući visokoj kvaliteti i inovativnosti proizvoda, tvrtka Fanon više od 30 posto svoje proizvodnje plasira na inozemna tržišta, od Nizozemske do Grčke.

Srebrno priznanje za inovativni proizvod tvrtki Fanon će biti dodijeljeno na sajmu EuroTier u Hannoveru 13. studenoga 2018.

"RUPIOL Sunline ćemo predstaviti širokoj međunarodnoj publici na štandu B29 u dvorani 20 te na štandu tvrtke Gelamin, u dvorani 15, a održat ćemo i međunarodnu prezentaciju ovog proizvoda koji je ocijenjen kao "značajni doprinos održivoj proizvodnji mlijeka"", istaknuo je Mladen Jarnjak.


Tagovi

Fanon Srebrna medalja EuroTier Rupiol Sunline


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]