Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Copa Copega
  • 23.09.2022. 16:30

Mladen Jakopović ponovno izabran za potpredsjednika Copa organizacije

Copa je europsko udruženje poljoprivrednika.

Foto: HPK
  • 160
  • 30
  • 0

Za potpredsjednika Copa organizacije ponovno je izabran predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović.

Kako su priopćili iz HPK, na svoj drugi mandat, izabran je većinom glasova 27 država članica. U svojstvu potpredsjednika bit će zadužen za predstavljanje COPA organizacije za područja ekološke poljoprivrede, trgovinskih standarda, informiranja potrošača, pametnu i preciznu poljoprivredu, bioekonomiju, digitalizaciju i mlade poljoprivrednike. 

Jakopović ističe kako će zajedno sa sadašnjom predsjednicom Christiane Lambert, te ostalim novoizabranim potpredsjednicima iduće dvije godine još snažnije predstavljati naše poljoprivrednike na EU razini.

"Iduće dvije godine od izuzetne su važnosti za poljoprivredu EU jer se donosi nekoliko važnih strategija i provode snažne reforme. Isto tako je pod utjecajem svih negativnih posljedica globalnih poremećaja na tržištu hrane te rata u Ukrajini zbog čega je važno donositi odluke na dobrobit europskih i hrvatskih poljoprivrednika“, izjavio je nakon izbora. 

Copa je europsko udruženje poljoprivrednika koje čini 60 organizacija iz zemalja EU i 36 partnerskih iz drugih europskih zemalja kao što su Island, Norveška, Švicarska i Turska. Ciljevi


Tagovi

Copa Cogeca HPK Mladen Jakopović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.