Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 22.02.2022. 10:10

Ministarstvo poziva na sudjelovanje u izložbi Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati

Ovo događanje je dio informativno-edukativne kampanje za sprječavanje otpada od hrane koja je vrijedna 32 milijuna kuna.

Foto: Depositphotos/Fevziie
  • 101
  • 74
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu pod nazivom "Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!"

Tim je povodom objavljen Javni poziv svim srednjim školama za sudjelovanjem na njoj, a njezino je održavanje predviđeno je za 29. rujna 2022. budući da je taj datum od strane Ujedinjenih naroda i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) proglašen Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Ideja izložbe je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine. Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine objavilo knjižicu recepata pod nazivom Skuhat ću, neću baciti u kojoj se nalaze inovativni i zanimljivi recepti učenika i njihovih mentora iz srednjih škola te korisni savjeti o pripremi jela od viškova hrane.

Mjera vrijedna 32 milijuna kuna

"Ovim putem pozivamo sve srednje škole u Republici Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na ovoj izložbi te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca", poručili su.

Ovo događanje je dio informativno-edukativne kampanje za sprječavanje otpada od hrane, koja se provodi u okviru mjere "Unaprjeđenje sustava doniranja hrane RH" Nacionalnog plana za oporavak i otpornost RH koja je vrijedna 32 milijuna kuna.

Javni poziv je dostupan na ovdje.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Javni poziv Srednje škole Otpad od hrane


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P