Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 11.08.2020. 17:00

Ministarstvo: Odnos uvjetnih grla i broja hektara nije mijenjan

U nijednoj verziji Uredbe o zakupu šumskog zemljišta se nije mijenjao odnos uvjetnih grla i broja hektara, za što postoje dokazi, stoji, između ostalog u reagiranju Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
  • 638
  • 100
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede reagiralo je na današnje napise u tjedniku Nacional o "transkriptima razgovora Josipe Rimac koji otkrivaju kako je njena korupcionaška ‘ženska mreža’ okružila ministricu poljoprivrede i iz njenog resora pripremala pljačku tešku više milijuna eura". 

"U prvom redu, u tekstu se navodi kako je "Anita Validžić u Sektor za EU poslove zaposlena 4. ožujka 2019., a već je 1. travnja 2019., mjesec dana kasnije, zapravo povučena u kabinet ministrice poljoprivrede i to na radno mjesto savjetnice.“ Ona je toga datuma imenovana u Kabinet, no Marija Vučković imenovana je ministricom u rekonstrukciji Vlade tek u srpnju 2019. godine", stoji u priopćenju. 

Nadalje, navode, savjet Predsjednika Vlade RH za mjere u poljoprivredi, a u koji je na prijedlog ministrice imenovan dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić, kako se navodi u tekstu - ne postoji.

Također, dodaju, u članku se navodi kako je oformljena mreža ljudi kako bi se promijenila Uredba o zakupu šumskog zemljišta na način da se poticaji umjesto za tri krave po hektaru krških pašnjaka mogu ostvariti za jednu po hektaru, a kako bi se pogodovalo određenoj grupi poljoprivrednika.

"U nijednoj verziji Uredbe o zakupu šumskog zemljišta se nije mijenjao odnos uvjetnih grla i broja hektara, za što postoje dokazi poput komunikacije među članovima Povjere­­nstva, slanja nacrta na mišljenje tijelima državne uprave prije i poslije postupka e-savjetovanja, čak i Gospodarskom – socijalnom vijeću nakon provedenog e-savjetovanja. Sve ostalo, uključujući i pitanje nečijih namjera, stvar je istražnog procesa", naglašavaju. 

Cjelovito priopćenje Ministarstva možete pročitati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Zakup šumskog zemljišta Josipa Rimac Nacional


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]