Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Crna Gora
  • 30.12.2021. 15:00

Ministar poljoprivrede Crne Gore izgubio podršku parlamenta zbog nesposobnosti?

Zastupnici smatraju da je Aleksandar Stijović pokazao "izuzetnu razinu nesposobnosti u rješavanju problema s kojima se suočavaju crnogorski poljoprivrednici ove godine i izostanak bilo kakve vizije za razvoj agrara".

Foto: Vlada Crne Gore
  • 108
  • 45
  • 0

Tri ministra u Vladi Crne Gore nisu dobila podršku tamošnjeg Parlamenta, a riječ je o ministrici prosvjete, znanosti, kulture i sporta Vesni Bratić, ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću i ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću.

Kako pišu cgvijesti.net zahtjev za opozivom su podnijeli zastupnici oporbe i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke, a podržao ih je i dio zastupnika vladajuće većine. Smatraju da je Stijović pokazao "izuzetnu razinu nesposobnosti u rješavanju problema s kojima se suočavaju crnogorski poljoprivrednici ove godine i izostanak bilo kakve vizije za razvoj agrara".

"More obećanja za 365 dana, a poljoprivrednici su dobili ništa ili gotovo ništa. Nismo dobili nijedan novi strateški dokument, već samo obećanja i kritike koje su se ticale onoga što u prethodnom razdoblju nije valjalo", rekao je zastupnik SDP-a, Raško Konjević i istaknuo da je sama činjenica da je Crna Gora u 2021. godini dobila agrarni proračun tek polovicom godine, dovoljna za ostavku, prenosi cdm.me.

Osim toga, zamjeraju mu što poljoprivrednici nisu u ovih godinu dana dobili adekvatnu pomoć države zbog Covid krize.

Poljoprivreda ove zemlje ogleda se u dominantnoj proizvodnji voća i maslina na primorju, povrća, grožđa i duhana u središnjem dijelu i uzgojem stoke na sjeveru. Uvjerljivo je najčešća djelatnost ruralnog stanovništva za preko 48.800 gospodarstava s prosječnom veličinom od pet hektara. Sektor predstavlja 8,3 posto BDP-a. 

Crnogorski stočari prosvjedovali na ulicama Podgorice - imaju četiri zahtjeva

Trenutni sastav Vlade formiran je prije godinu dana s Aleksandrom Stijovićem kao ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Aktualni ministar, inače angažiran u Institutu za šumarstvo Crne Gore, završio je Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu.

To što navedeni nisu dobili podršku Parlamenta, međutim, ne znači da više neće biti na tim funkcijama jer je Ustav nejasan kada je riječ o zahtjevima za opozivom ministara.


Tagovi

Crna Gora Aleksandar Stijović Opoziv ministara Ministar poljoprivrede


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]