Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzorna seoska žena
  • 22.10.2018. 12:40

Melita Vrbanek najuzornija je hrvatska seoska žena za 2018. godinu!

Laskavu titulu Melita Vrbanek osvojila je na već 19. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Foto: Ured Marijane Petir
  • 1.725
  • 112
  • 0

Najuzornija hrvatska seoska žena za 2018. godinu je Melita Vrbanek iz Ozlja! Laskavu titulu osvojila je na 19. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koje se ove godine održalo u Zagrebu i tradicionalno pod pokroviteljstvom hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir, a dodijelio joj je žiri na čelu s predsjednikom Zdravkom Tušekom, ravnateljem Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Melita Vrbanek posao u MORH-u zamijenila je poljoprivredom. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a u sektoru ekološke proizvodnje ovčarstvom, uzgojem žitarica, heljde i uljarica buča golica. Zajedno sa suprugom obrađuje 45 hektara poljoprivredne površine, navodi se u priopćenju Ureda M. Petir. 

Titulu druge pratilje odnijela je Ljiljana Kolarec iz Bapske, dok je prvom pratiljom proglašena Božica Perić iz Viškovaca. Udruga "Uzorne hrvatske seoske žene“ na čelu s predsjednicom Katicom Jerleković organizirala je ovaj, 19. po redu Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, a  eurozastupnica Petir je i ove godine kao nagradu za pobjednicu izbora osigurala put u Bruxelles i posjet europskim institucijama. 

Približio se i 19. izbor najuzornije hrvatske seoske žene, tko će naslijediti Renatu Bedeković?

"Prije nego što proglasimo pobjednicu, želim vam reći da ste za mene sve pobjednice, jer se svakodnevno suočavate s mnogim izazovima i da iz njih niste izašle kao pobjednice ne biste bile tako uspješne i ne bi danas bile ovdje", kazala je Petir, podsjećajući kako nastoji da na europskoj razini bude vidljivija uloga seoskih žena te se bori da rad seoskih žena bude priznat kako bi iz toga proizašla sva materijalna i socijalna prava za njih a koja danas nemaju. Na njenu inicijativu je pitanje seoskih žena podignuto na EU razinu, ona je izradila Izvješće o ženama i njihovoj ulozi u ruralnim područjima koje je Europski parlament prihvatio, a u kojem opisuje važnu ulogu seoskih žena i probleme s kojima se one suočavaju .

Uz zastupnicu Petir, manifestaciji su prisustvovali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba Emil Tuk. Posjetitelji su uz uzorne žene imali priliku pogledati i etno modnu reviju kolekcija "Licitarsko srce“ i "Zelena i plava Hrvatska“ dizajnerice Mine Petre, zaključuje se u priopćenju. 


Tagovi

Uzorna seoska žena Zagreb Izbor Uzorne hrvatske seoske žene Marijana Petir Melita Vrbanek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo