Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Marko Pipunić
  • 23.03.2017. 12:30

Marko Pipunić hrvatski Poduzetnik godine

Marko Pipunić je hrvatski Poduzetnik godine, izabran u velikoj konkurenciji i od strane autoritativnog žirija koji je prepoznao poslovne rezultate Žita.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • 3.203
  • 233
  • 0

Marko Pipunić je hrvatski Poduzetnik godine, izabran u velikoj konkurenciji i od strane autoritativnog žirija koji je prepoznao poslovne rezultate Žita (između ostalog i investiciju u proizvodnju pršuta vrijednu pola milijarde kuna koja zapošljava 200 radnika), ali i njegovu autentičnost, dobru volju i pozitivu.

Žiri je ove godine birao između 32 tvrtke koje su 2016. godine ostvarile ukupni prihodi od 3,4 milijarde kuna i zapošljavale oko 3 513 djelatnika.

Na čelu žirija bio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, a svoj su doprinos u odlučivanju o naslovu EY Poduzetnika 2016. dali hrvatski poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, Alan Sumina iz tvrtke Nanobit i Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix kao pobjednici i nositelji titule hrvatskog EY Poduzetnika godine 2014. i 2015.

Stvaranje pozitivne poduzetničke klime u Slavoniji

Marku Pipuniću čestitke je uputio i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić u ime županije, a osobito su mu čestitali "što svojom upornošću i radom potiče stvaranje pozitivne poduzetničke klime u poslovnom okruženju naše Slavonije i Baranje."

Program EY Poduzetnik godine podržali su i visoki dužnosnici, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, savjetnik Predsjednice RH za gospodarstvo Nikica Valentić, ministar financija Zdravko Marić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ivana Ninčević Lesandrić.

Prva službena pobjeda

"Osjećam se kao mladi poduzetnik, imam tek 27 godina. Ovo mi je prvo finale i prva službena pobjeda. Zahvaljujem se žiriju što je prepoznao da je ovo što radim vrijedno pobjede i da predstavljam Hrvatsku na svjetskom natjecanju. Ovo je pobjeda jednog projekta koji se dogodio u proteklih godinu dana, imam privilegij pa sam bio na čelu tima velikog broja mladih ljudi.

Vjerujem da smo radili projekt koji može ne samo dati nadu, nego osigurati bolji život. Ovo je pobjeda svih nas" kazao je Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito nakon što su ga predsjednik žirija Tedeschi i domaćin natjecanja Berislav Horvat proglasili EY Poduzetnikom godine 2016. u srijedu navečer u zagrebačkoj Laubi.

U konkurenciji i Svjetskog poduzetnika godine

Slavonske pršute i svoje ostale proizvode Žita, EY Poduzetnik godine 2016. Marko Pipunić predstavit će i u Monte Carlu gdje će se natjecati za EY Svjetskog poduzetnika godine.

Program EY Poduzetnik godine provodi se treću godinu zaredom. Nagrada je prvi put dodijeljena prije 30 godina, a danas se dodjeljuje u više od 60 zemalja koje čine preko 90% svjetske ekonomije.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL


Tagovi

Marko Pipunić Poduzetnik godine Pršut Žito


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]