Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dječak i maline
  • 10.08.2016. 19:00

Mali prodavač malina nagrađen i patikama!

Malenog Jovana i sestru mu Jovanu primio je danas ministar Malešević i darovao ih udžbenicima i patikama!

Foto: vladars.net
  • 1.569
  • 77
  • 0

Osmogodišnjeg Jovana Gajića iz Sitnice kod Ribnika koji je ganuo cijelu regiju prodajom malina uz put, a čija je jedina želja bila da si skupi dovoljno novca za novu đačku torbu, primio je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević. Uz Jovana, primio je i majku te sestru Jovanu koja mu, već u 6 ujutro, pomaže ubrati svježe voće.

"Današnja posjeta ostaće mi u lijepom sjećanju", rekao je Jovan, koji je tokom ministrove posjete Sitnici izrazio želju da posjeti Banju Luku i vidi gdje ministar radi.

Prodaja malina donijela Jovanu đačku torbu!

Ministar Malešević poklonio je ranije Jovanu đačku torbu i pribor za školu a danas je darovao i Jovanu đačkom torbom i udžbenicima za sedmi razred osnovne škole te oboma kupio patike.

"Apelujem da svi oni koji su u prilici pomognu siromašnijim porodicama u opremanju djece za školu", rekao je ministar Malešević.

Podsjetio je da Ministarstvo prosvjete i kulture obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole, te plaća prevoz učenicima osnovnih škola koji stanuju na udaljenosti većoj od četiri kilometra, dok odlični učenici iz porodica sa četvoro i više djece dobijaju besplatne udžbenike posredstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta.

U školama u Srpskoj, prema ministrovim riječima, postaje praksa da učenici daju udžbenike koje više ne koriste školskim bibliotekama, a da ih škole poklanjaju učenicima koji nisu u mogućnosti da ih kupe.

Foto: vladars.net


Tagovi

Jovan Gajić Maline Đačka torba Dječak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

65


Glasova: 29

Da 44,6%

Glasova: 25

Ne 38,5%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,9%

Pregled ankete

Pregled ankete