Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 31.10.2019. 07:30
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Majdak: Ugovore je do sada dostavio tek manji broj općina i gradova

Ministarstvo poljoprivrede dosad je od jedinica lokalne i regionalne samouprave zaprimilo 409 programa, a izdalo je 211 suglasnosti raspolaganja poljoprivrednim zemljištem što obuhvaća oko 185 tisuća hektara.

Foto: Goran Gazdek
  • 1.607
  • 103
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede dosad je od jedinica lokalne i regionalne samouprave zaprimilo 409 programa, a izdalo je 211 suglasnosti raspolaganja poljoprivrednim zemljištem što obuhvaća oko 185 tisuća hektara. U Virovitičko-podravskoj županiji izdano je devet suglasnosti na program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, a natječaje trenutno provodi dvadesetak jedinica lokalne i regionalne samouprave, rekao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak na sjednici Strukovne grupe agrara HGK-Županijske komore Virovitica i ocijenio kako provedba Zakona o poljoprivrednom zemljištu ide u većini gradova i općina ide prema planu.

Dodao je kako je na jedinicama lokalne samouprave je odgovornost da zaštiti dosadašnjeg posjednika koji je ispunjavao Gospodarski program sukladno odredbama te da nema razloga da gradovi i općine  propišu manji maksimum u odnosu na površinu s kojom se, do tada, pravilno raspolagalo.

Sve jedinice lokalne samouprave dužne su Ministarstvu poljoprivrede dostaviti anekse ugovora u svrhu revalorizacije, a rok za dostavu je produžen s ciljem donošenja što kvalitetnijih odluka. "Ugovore je do sada dostavio manji broj općina i gradova, ali kako to obično biva u takvim situacijama dostavit će ih u zadnjim tjednima i danima“, kazao je Majdak.

Viši stručni savjetnik u Sektoru za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Dražen Miloloža istaknuo da se i Udruženje poljoprivrede HGK očitovalo vezano za ograničenje maksimalne površine koja se može dati u zakup, što bi, kod gospodarskih subjekata koji obrađuju znatno veće površine, imalo za posljedicu gubitak zemljišta, smanjenje proizvodnje, dohotka i zaposlenosti poljoprivrednih proizvođača.


Tagovi

Poljoprivredno zemljište Suglasnost Tugomir Majdak


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/