Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Utrka traktora
  • 06.06.2019. 12:00

'Ludi Rusi': Traktoristi na utrci dostizali i 100 km na sat

Ruski traktoristi su morali proći rutu dugu deset kilometara te prevladati oštre zavoje, vodene prepreke, povišenja i brze dionice. Na iznimno zavojitoj cesti traktoristi su ubrzavali i do 80, a ponegdje i 100 kilometara na sat.

Foto: Depositphotos/Baranov_Evgenii
  • 1.089
  • 114
  • 0

Da traktori nisu samo vozila za obavljanje poljoprivrednih poslova nego mogu biti odlična atrakcija, dokazala su 33 ruska traktorista koji su proteklog vikenda "upregnuli" sve konjske snage svojih strojeva u zanimljivoj utrci. 

Nisu ih omele ni ljetne vrućine, blato i prašina kako bi sudjelovali u ovoj već 17 godina jedinstvenoj utrci Bison Track Show održanoj u nedjelju, 2. lipnja u južnoj regiji Rostova koju je posjetilo 40 tisuća ljudi. Zahvaljujući organizatorima, ali i potpori vlade regije Rostov, ovaj je događaj jedan od najpoznatijih i najmasovnije posjećenih na jugu Rusije, navodi rg.ru.  

Prva nagrada Ant-Zetor 4135F

Traktoristi koji su sudjelovali borili su se za glavne nagrade: traktor Ant-Zetor 4135F, bjeloruski traktor MTZ-82 i MTZ-81 i rasipač gnojiva. Vrijednost nagradnog fonda bila je oko sedam milijuna rubalja (oko 705.000 kuna). 

Ministar poljoprivrede i hrane regije Rostov, Konstantin Račalovski istaknuo je kako je podizanje ugleda poljoprivrednika i opremanje gospodarstava novom mehanizacijom prioritet rada Vlade Rostova. 

"Ovakvi događaji povećavaju ugled i naglašavaju važnost rada u ruralnim područjima, omogućuju građanima da vide kakvi heroji rade na terenu te da shvate da ih treba poštovati i s njima se ponositi", naglasio je Račalovski .

Bison Track Show prvenstveno je usmjeren na promicanje profesije traktorista i privlačenje mladih ljudi u agroindustriju. 

Vozili do 100 km na sat

Glavni fokus natjecanja traktora bio je na brzini i "borbi". Traktoristi su morali proći rutu dugu deset kilometara te prevladati oštre zavoje, vodene prepreke, povišenja i brze dionice. Na iznimno zavojitoj cesti traktoristi su ubrzavali i do 80, a ponegdje i 100 kilometara na sat. 

Gledatelji su zadržali dah kada je jedan od traktora udario u stog sijena u blizini mjesta gdje su stajali fotoreporteri koji su na vrijeme pobjegli pa na sreću, nitko nije ozlijeđen. 

Pobjednik utrke je Vjačeslav Mironov iz Moskovske regije i upravo su njemu uručeni ključevi rusko-češkog traktora Ant-Zetora kapaciteta 136 konjskih snaga

Utrka Bison Track Show prvi puta je održana 2002. godine i do sada ju je posjetilo oko 500 tisuća gledatelja. Osim turista iz svih ruskih regija, dolaze ju posjetiti i turisti iz Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Italije, Francuske, Švicarske, Velike Britanije, ali i SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Argentine. 

U nastavku pogledajte video: 


Tagovi

Utrka traktora Bison Track Show Rusija Konstantin Račalovski Nagradni fond Brzina Ant-Zetor 4135F


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]