Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 03.01.2020. 15:00
  • Požeško-slavonska, Velika

Ložio vatru u pušnici, ostao bez suhomesnatih proizvoda

Policija je zabilježila i drugi požar. Sijeno zapalila pirotehnička sredstva?

Foto: Karolina Rastija (ilustracija)
  • 1.424
  • 92
  • 0

Bez suhomesnatih proizvoda, ali i krovišta pušnice ostao je 62-godišnjak. Kako javlja Policijska uprava požeško-slavonska, u srijedu 1. siječnja 2020. oko 17 sati u mjestu Velika u Ulici kralja Tomislava, 62-godišnjak je u svojoj pušnici naložio vatru te je oko 19.30 sati došlo do proširenja vatre iz ložišta na složena drva uz ložište. U požaru su izgorjeli suhomesnati proizvodi i krovište.

Prvog dana Nove godine, izgorjelo je i sijeno koje se nalazilo u gospodarskoj zgradi u vlasništvu 53-godišnjakinje u Šašinovcu u Koškovićevoj ulici na području PU zagrebačke. "Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar izbio djelovanjem otvorenog plamena, najvjerojatnije pirotehničkih sredstava. Materijalna šteta cijeni se na oko 10.000 kuna", navodi policija.

Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo. 

Podsjećamo, na Badnjak, 24. prosinca, oko 16 sati došlo je do požara na farmi u Novim Perkovcima. Kako navodi Policijska uprava osječko-baranjska, policijski službenici, uz inspektora zaštite od požara, obavili su očevid na mjestu događaja kojim je utvrđeno da je do požara u sjeniku došlo zbog tehničkog uzroka. Uslijed proboja izolacije na elektrovodiču došlo je do kratkog spoja i zapaljenja gorivih materijala (sijeno i drvna konstrukcija).

Gorjela farma, materijalna šteta nekoliko stotina tisuća kuna

U potpunosti je izgorio sjenik s rolo balama sjena. Nagorjela je i krovna konstrukcija drvarnice u sklopu sjenika.

Požar je, ali tjedan prije, zabilježila i susjedna PU vukovarsko-srijemska. Naime, očevidom požara na salašu u poljskom predjelu "Vukovo“ kod Iloka utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama na stropu skladišnog prostora.

Sredinom prosinca buknuo je požar i u zgradi Iločkih podruma. 

Požar progutao zgradu i strojeve Iločkih podruma

"Tijekom noći izbio je požar na salašu u poljskom predjelu Vukovo kod Iloka. Požar je zahvatio mehanizaciju i jedan objekt. Nema ozlijeđenih osoba. Požar su u ranim jutarnjim satima ugasili vatrogasci JVP Ilok i JVP Vukovar. Materijalna šteta je velika. Slijedi očevid", objavila je tad Policijska uprava vukovarsko-srijemska.


Tagovi

Požar Policija Pušnica Sijeno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]