Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medvjedice
  • 15.01.2019. 11:45

Lovca napala medvjedica, našao se između nje i mladunca

Nakon niza vijesti o međusobnom ranjavanju lovaca, dogodio se i napad medvjedice na lovca koji se ispriječio između nje i mladunca.

Foto: Pixabay/howo
  • 337
  • 30
  • 0

Sezona lova je u punom zamahu, a iz lovišta stižu nimalo lijepe vijesti. Nakon niza međusobnog ranjavanja lovaca, dogodio se i napad medvjedice! Naime, kako piše radio-mreznica, skupina lovaca u subotu otišla u lov na divlje svinje u lovištu Bukovača, između Ogulina i Vrbovskog, a među njima je bio i 60-godišnjak. Dok su tražili divlje svinje, pred njim se, s mladunčetom, pojavila smeđa medvjedica. Ocijenivši lovca opasnošću za mlado, medvjedica je zamahnula šapom prema njemu, a onda ga i ugrizla.

Lovac je uspio ispaliti dva metka u medvjedicu, medvjedica je uginula, njezino mlado pobjeglo u šumu, a lovac s ozljedama ruke i noge završio u karlovačkoj bolnici. Podsjećamo, prošloga je petka u lovu kod Kraljeve Velike, nedaleko od Lipovljana, metkom iz lovačke puške pogođen drugi lovac, 64-godišnjak. Ranio ga je, kako se doznalo, bjelovarsko-križevački biskup, Vjekoslav Huzjak (58), a on i drugi lovac nalazili su se na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. 

Ranjenom lovcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubravi, gdje su mu utvrđene teške ozljede, koje nisu opasne za život. Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv 58-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku.

Biskup promašio divlju svinju pa pogodio kolegu lovca

U Policijskoj postaji Drniš, pak, je provedeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.   

Kako navode, utvrđeno je da je osumnjičeni 10. siječnja oko 9.30 sati u mjestu Žitnić, zaseok Anakovići u svojstvu lovca lovačkog društva iz Drniša prilikom lova opaljenjem iz lovačke puške sačmom ozlijedio drugog 40-godišnjeg lovca nanijevši mu teške tjelesne ozljede. 40-godinjak je nakon pružene liječničke pomoći u Drnišu prevezen u KBC Split gdje je zadržan na liječenju. Protiv 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.


Tagovi

Lov Lovac Medvjedica Napad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.