Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed u Haagu
  • 02.10.2019. 09:55
  • Haag, Nizozemska

Ljutiti poljoprivrednici blokirali Haag, traktorima stvorili kolonu dužu od 1.100 km!

Naljutilo ih izvješće o onečišćenju zraka i sve većoj emisiji dušika u atmosferu.

Foto: Flickr/kees torn
  • 2.635
  • 373
  • 0

Ljutiti zbog tvrdnji da su uglavnom odgovorni za problem sve veće emisije dušika u atmosferi i onečišćenje okoliša, nizozemski su poljoprivrednici jučer održali jedan od najvećih prosvjeda u toj zemlji. Tisuće poljoprivrednika, mnogi na traktorima kojima su stizali iz svih dijelova zemlje, sudjelovali su na prosvjedu na polju u središtu Haaga. Policija je priopćila da se prosvjedu pridružilo 2.200 poljoprivrednika.

Ogorčeni poljoprivrednici već su ujutro izazvali kaos u prometu, stvorivši kolonu dugu 1.136 kilometara zbog čega su mnogi kasnili na posao. Kako bi stigli do mjesta prosvjeda, mnogi su traktoristi rušili i ograde zbog čega su tri osobe uhićene. 

Farmere je naljutilo izvješće o klimatskim promjenama kojim se zbog emisije dušika odnosno onečišćenja zraka, traži i zatvaranje neefikasnih farmi goveda.

"Nas se naziva krivcima, dok avioindustriju nitko ne spominje", rekli su ljutiti poljoprivrednici. 

Prema izvješću svjetskih medija, gradonačelnica Haaga Pauline Krikke upozorila je na "nesigurnu situaciju", ali i da većih problema nije bilo. Više desetaka traktora bilo je parkirano i na plaži Scheveningen, a njihovi se vlasnici pridružili prosvjedu. 

Kako je to jučer izgledalo, pogledajte u videu.

Foto: Servis Flickr licenca CC

Video: Youtube/Jeremy Vermilya


Tagovi

Prosvjed Nizozemska Farmeri Traktori


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).