Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Knjiga reportaža
  • 19.12.2020. 12:00
  • Brodsko-posavska, Dragalić

Lijepo se može živjeti i u starosti - poručuju junaci nove knjige Hudolinovih

Vjekoslav i Anđa Hudolin objavili su treću zajedničku knjigu reportaža. Ovoga puta o ljudima koji se i u poodmaklim godinama uspješno bave pčelarstvom, voćarstvom, starim zanatima, ekološkom poljoprivredom.

Foto: Martin Vuković
  • 353
  • 226
  • 0

"Lijepo se može živjeti i u starosti" naziv je nove knjige reportaža o ljudima koji se u poodmaklim godinama uspješno bave pčelarstvom, voćarstvom, ekološkom poljoprivredom, starim zanatima. Autori ovoga uratka, treće zajedničke knjige, svojevrsnog nastavka Dobrih priča 1 i 2 - reportaža i zapisa o ljudima koji proizvode i žive u skladu s prirodom su Vjeko Hudolin i njegova supruga Anđa.

"Njegove su priče utemeljene na životu, radu, zemlji, molitvi, vjeri. Ljudima koji žive tu i s nama, ali kao da su iz nekog drugog vremena. Oni istinski vole i slave život u njegovoj punini. Nisu podlegli diktatu modernog i suvremenog, diktatu "imati". Oni žive, mole i rade po benediktinskim vrijednostima", u predgovoru piše Anita Hrstić, urednica emisije Treća dob Hrvatske poručivši kako svaki od njegovih junaka može biti uzor suvremenom čovjeku koji često posustaje, poželi otići.

"Ali ne i Vjekini junaci. Oni su bezvremenski, jedino takvi opstaju, jedino su takvi sretni", opisuje Hrstić.

O mnogima je Vjekoslav Hudolin pisao i na našem portalu. Prisjetimo se najsretnijeg čovjeka na svijetu, dida Ive Banovčića koji uči od malenih, najvrjednijih među nama - od pčela.

Čitali smo i o baki Jelki Zubović koja je i u stotoj obrađivala veliki vrt, heklala, čitala, ali i samoukom graditelju Vinku Pejakoviću koji i s 93 godine izrađuje čamce, ali i traži - babu te mnogim drugim malim ljudima čije priče nikada ne bi bile ispričane da nije Hudolinova novinarskog čula i poriva da ih zabilježi, potkrijepi fotografijama. 

Jedan od posljednjih kolara, Mirko Poljanec i supruga Elizabeta (Foto: Vjekoslav Hudolin)

"Ne bih ništa od toga stigao napraviti da mi ne pomaže supruga Anđa. Reportaže zajedno pripremamo, ona je ta koja "skida" sirovi materijal", kratko opisuje svoju samozatajnu suprugu. 

Ovaj inženjer poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u profesionalnom novinarstvu, ako nije na Radiju Bljesak Okučani ili u prikupljanju zanimljivih priča, onda je u svom obiteljskom kolekcijskom voćnjaku u kojem uzgaja oko 260 starih sorata jabuka i krušaka ili pak u igri s unučicama Majdom i Nelom. 

Knjiga "Lijepo se može živjeti i u starosti" objavljena je u izdanju Radija Bljesak Okučani (suizdavači su Tiskara Nova Gradiška i OPG Hudolin, Dragalić), a po cijeni od 63 kune možete ju kupiti kod izdavača te novogradiškom "Slavonskom dućanu".


Tagovi

Vjekoslav Hudolin Život na selu Nova knjiga Anđa Hudolin


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/