Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 19.02.2021. 17:00

Lemkenova tvrtka Steketee u godini pandemije zabilježila rast prodaje od 30 posto

Mehanička rješenja za suzbijanje korova sve više dobivaju na važnosti u svim dijelovima Europe, naglašavaju iz Lemkena, a rezervni dijelovi sada se mogu naći i naručiti na internetskom portalu Agroparts.

Foto: Lemken
  • 610
  • 281
  • 0

Unatoč koronakrizi, nizozemska tvrtka Steketee, koja je od 2018. godine dio Lemken grupe, lani je zabilježila rast prodaje od čak 30 posto. 

"Velika je potražnja za strojevima za okopavanje, kultivatorima nagrtačima i priključnim strojevima za prskanje u trake radi smanjenja upotrebe pesticida“, kaže izvršni direktor tvrtke Steketee Iljan Schouten dodajući kako su narudžbe za proljetnu sezonu 2021. dobro popunjene. 

Otvorene nove linije

Kako bi udovoljili visokoj potražnji, Steketee i Lemken surađivali su zajedno na optimizaciji procesa i proizvodnje. U nizozemskom selu Stad aan't Haringvlietu izgrađene su nove linije za montažu malih uređaja koje bi, smatra Schouten, trebale povećati proizvodni kapacitet i skratiti rokove isporuke. 

Linija nazvana Professional sastoji se od lako podesivih strojeva za okopavanje tradicionalnih usjeva i širine redova dok ona Individual omogućuje udovoljavanje pojedinačnih zahtjeva kupaca zahvaljujući širokom rasponu dostupnih opcija. 

Steketee posjeduje i najinteligentniju tehnologiju kamera na tržištu, tvrdi izvršni direktor ističući vidljiv trend rasta potražnje za ovim proizvodima, jer potrošači žele veću učinkovitost i preciznost i na većim radnim širinama, što IC-Light kamera upravo pruža. 

Dostava rezervnih dijelova preko noći

Tvrtka je i prošle godine intenzivno radila na svojoj postprodaji, a rezervni dijelovi sada se mogu naći i naručiti na internetskom portalu Agroparts. "I trgovci, ali i krajni kupci mogu naručiti s našeg portala, a za sve popularne rezervne i potrošne dijelove osigurana je brza dostava, preko noći, iz središnjeg skladišta“, naglašava prodajni predstavnik tvrtke Leonard Mol dodajući kako to omogućuje da se Steketee strojevi stave u rade u bilo kojem dijelu svijeta što je brže moguće. 

Pored velike potražnje u zapadnoeuropskim zemljama, prošle godine je porasla i ona iz srednje i istočne Europe. "Mehanička rješenja za suzbijanje korova sve više dobivaju na važnosti i u tim regijama“, kaže Mol. 

Kao rezultat svega, razvoj proizvoda brzo napreduje. Tvrtka trenutno isprobava nove metode prepoznavanja biljaka pomoću umjetne inteligencije.

"Želimo stvoriti prostor za rast i za naše poljoprivrednike, ali i za dobavljače. Tlo predstavlja osnovu za zdrave usjeve i to nam svima uvijek treba biti na umu“, zaključuje Schouten. 

Za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken Steketee Iljan Schouten Leonard Mol Rast prodaje Koronakriza Nove linije Prodaja rezervnih dijelova


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.