Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 07.01.2021. 13:30

Lemken dobio certifikat za svoj iQblue connect

Ovo fleksibilno rješenje za naknadnu ugradnju omogućuje automatizaciju postojećih uređaja za obradu tla. Poljoprivrednicima je potreban samo jedan iQblue za povezivanje, koji se može koristiti s nizom priključaka.

Foto: Lemken
  • 544
  • 120
  • 0

Nezavisna Zaklada za elektroniku poljoprivredne industrije (AEF) nedavno je certificirala Lemken-ov pametan komplet za naknadnu ugradnju iQblue connect. Tvrtka je time postala prvi proizvođač kojem je dodijeljeno takvo priznanje za kontrolu priključnih strojeva. Ova je inovacija, kojom praktično priključak kontrolira neke funkcije traktora, predstavljena 2019., a iste je godine na najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnici osvojila srebrnu medalju.

"Ovo fleksibilno rješenje za naknadnu ugradnju omogućuje automatizaciju postojećih uređaja za obradu tla. Poljoprivrednicima je potreban samo jedan iQblue za povezivanje, koji se može koristiti s nizom priključaka“, kažu iz tvrtke.

Inače, u kombinaciji sa sustavom Upravljanje traktorskim priključcima (TIM), uređaj omogućava automatiziranje brojnih funkcija mehaničkih uređaja i istovremeno integriranje u digitalnu dokumentaciju.

"Modul je spojen na traktor preko ISOBUS sučelja. Također sadrži GPS i mobilnu podatkovnu vezu za komunikaciju, na primjer, sa sustavom upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom. Sustav se u bilo kojem trenutku automatski prilagođava uređaju s kojim je povezan i stoga znatno smanjuje radno opterećenje korisnika“, pojašnjavaju.

Traktor mora imati TIM funkcionalnost s AEF certifikatom

S prvom dostupnom verzijom aplikacije, plug je opremljen senzorom za određivanje trenutne radne širine, na temelju čijih podataka iz položaja GPS-a iQblue connect izračunava ciljnu radnu širinu i prenosi podatke na TIM kako bi hidraulička upravljačka jedinica na traktoru omogućila automatsko upravljanje cilindrom radne širine pluga. "To osigurava da plug uvijek stvara preciznu i ravnu brazdu“, naglašavaju inženjeri te dodaju kako takav način u isto vrijeme omogućuje i operaterima da oru prema ciljanoj brazdi što uvelike povećava učinkovitost prilikom oranja klinastih polja.

LEMKEN od sada omogućuje laku automatizaciju s novim iQblue povezivanjem

Što se tiče vučenih kultivatora podsjećaju, radnu dubinu može detektirati senzor. "U ovom slučaju iQblue prima ciljanu radnu dubinu iz karte koju omogućuje agrorouter, uspoređuje stvarne i ciljne podatke i nakon toga šalje naredbu traktoru za podešavanje radne dubine“, objašnjavaju iz tvrtke. Važan preduvjet za njegovu upotrebu, kako dodaju za kraj, je da traktor ima TIM funkcionalnost s AEF certifikatom.

iQblue connect kompatibilan je s uređajima drugih proizvođača i bit će dostupan od listopada ove godine.

Za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken IQblue connect Certifikat AEF


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs