Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reformski program poljoprivrede
  • 06.01.2016. 10:50

Laslo: Zaboravljamo na ključne reforme agrara

"Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja"?, pita se Laslo.

  • 717
  • 98
  • 0

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život upozorila je da se preobrazba sela i izazovi s time u vezi u javnosti uopće ne spominju, iako su reformski program o obnovi hrvatskog sela prihvatili i Domoljubna koalicija i MOST.

Predsjednik Udruge Antun Laslo u priopćenju je podsjetio da su tijekom pregovora velikih koalicija s MOST-om, koji je u potpunost preuzeo program Udruge Život, prihvaćene gotovo sve točke strategije obnove sela na osnovici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te da su te točke prioritetne.

Ogromni izazov u preobrazbi sela

"S političke strane ne može biti ni najmanje nedoumice o obvezama dviju strana u novoj saborskoj većini", rekao je Laslo, a drži i da "ne bi smjelo biti nedoumica i kad je riječ o dobrohotnom stajalištu sadašnje oporbe spram tih reformi".

Laslo napominje da mediji gotovo i ne spominju ogromni izazov u preobrazbi sela, "nego pune stupce kandidaturama ministarskih kandidata, od kojih je dobar dio imao debelog udjela u stvaranju današnje katastrofalne situacije".

Svatko ima svoje interese - mediji su tu da raščlane koji su pravi

"Drugi pak, u korist svoje kandidature, iznose ideje poneke parcijalne promjene koja bi koristila uskim vlastitim interesima, sputavala poslovnu svijest seljaka, a selo gurala još dublje u feudalnu ovisnost o velikim igračima", upozorava Laslo.

"Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja"?, pita se Laslo u priopćenju.

Na hrvatskim je medijima velika odgovornost da pridonesu poznavanju i nastavku promišljanja vrlo konkretnog i vremenski definiranog reformskog paketa o kome su se poljoprivredni pregovarači Mosta i Domoljubne koalicije potpuno složili, poručuju iz Udruge.


Tagovi

Antun Laslo Reforme Domoljubna koalicija MOST


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]