Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktori i priključci
  • 25.05.2023. 11:30

Landini traktori u prvim redovima, koje su odlike najprodavanijeg Rex 4?

Pored Landinijevih traktora, tvrtka Delta Agrar na Novosadskom sajmu predstavlja cijeli arsenal priključnih strojeva

Foto: Đorđe Lalić
  • 2.656
  • 161
  • 0

Tvrtka Delta Agrar je na Novosadski sajam došla s arsenalom strojeva, prije svega voćarskog programa - s traktorima Landini, ali i drugih priključnih strojeva kao što su tanjurače, sijačice, gruberi, ali i tifoni, kapajuće trake i cijeli program navodnjavanja.

Kada kažemo Landini, vjerojatno mnogi mogu zamisliti bivšeg reprezentativca Italije Andrea Pirla kako biciklom ide u svoj vinograd, sjeda u Landini traktor, da bi u popodnevnim satima izašao iz njega, radnu obuću zamijenio papučama i ispio čašu svog proizvoda, na svom imanju u Brescii. Vinogradi, talijanski proizvod, kvaliteta, klasa - moguće je zato Pirlo asocijacija na ovaj brend.

Landini traktori 

Delta Agrar je predstavila razne modele, a najprodavaniji je REX 4. Ovaj model je poseban po tome što ima njemački "Deutz" motor, "stage V" norme, a snaga se kreće od 74 do 112 konjskih snaga. Ovaj traktor atraktivnog izgleda ima veliki spektar dodatne opreme, a u standardnoj ide s mehaničkim reverzerom, iako postoji opcija i s elektro-hidrauličkim. Od ove godine je, kako kaže menadžer prodaje ovih strojeva Nemanja Zečević, ugrađivan i "Robo-Shift" mjenjač, gdje je ful "Power-Shift" s četiri ranga po izboru.

"Po izboru može biti opremljen s prednjim prikapčanjem i kardanom", kaže Zečević i dodaje da je također od prošle godine ubačena jedna vrlo značajna opcija za transport i obradu tla, a to je suspenzija prednjeg mosta i suspenzija cijele kabine.

Najtraženiji model - REX 4

Zečević je predstavio i Landini serije 2, ranga od 47 do 54 konjske snage. To je jedan i od najzastupljenijih traktora poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom maline, uzgojem kupine i manjih vinograda.

"U verziji od 47 konjskih snaga ugrađen je 'Yanmar' četvorocilindrični motor. Kod modela od 54 KS, jedina razlika u odnosu na ove manje je što posjeduje turbo punjenje, a bitna su i ta četiri cilindra, jer su kod konkurencije takvi traktori s tri cilindra", kaže naš sugovornik i dodaje da je motor Euro 3 norme, a traktor se isporučuje s kabinom, ili bez nje.

Gotovo može proći kroz vrata da prođe

Karakteristika koja je poljoprivrednicima jako bitna, je i ta što je maksimalna širina ovog modela 1,42 metra, koja uz uže kotače može biti i do 1,35 m.

"G verzija je vrlo zastupljena na brdovitim terenima gdje je klirens spušten za 15 centimetara u odnosu na standardnu verziju. Povećana je stabilnost, funkcionalnost i vrlo je tražen u povrćarstvu, čak i kod poljoprivrednika koji se bave plasteničkom proizvodnjom", kaže ovaj menadžer prodaje.

Univerzalna - serija 4 traktora

Serija 4 može se koristiti u voćarstvu, povrćarstvu, ali i ratarstvu. U standardnoj opremi uvijek ide klima, a po izboru kupca može i karbonski filter, zračno sjedište, pomoćno sjedište i razne druge opcije.

Serija 4 je također popularna kod kupaca

"Ovaj stroj pokreće četvorocilindrični Kohler motor od 2.500 kubika. Ima 16 ventila i 'Common rail' sustav ubrizgavanja. Traktor je dosta tražen, pa vjerujem da će tako biti i kod naših poljoprivrednika", kaže Zečević i dodaje da je Euro V norme.

Ovaj stroj je već gotovo 15 godina na tržištu s malim izmjenama, koje se prije svega odnose na unutrašnji i vanjski izgled.

Od Francuza do Poljaka i Turaka

Delta Agrar prodaje i mehanizaciju Kuhn, provjereni brend koji je kod nas već dugo na tržištu. Tu izdvajaju plugove 113 s tri glave, 123 sa četiri i 153 s pet radnih tijela. Također je zanimljiv i rasipač zapremine 900+600 litara.

"Što se tiče kukuruznih sijačica, imamo Planter šestorednu s niskim sjetvenim aparatom i s mogućnošću podešavanja razmaka na 50 i na 70 cm. Cijena je akcijska i iznosi 20.600 eura + PDV", kaže i dodaje da pored nje imaju i sijačice Maxima s visokim sjetvenim aparatom.

Tu su i Kuhn žitne sijačice

Delta Agrar već tri godine nudi i Romsan prikolice, kojih godišnje prodaju preko 50 komada. One su, kako Zečević kaže, provjerene kvalitete s njemačkom homologacijom, a izdvajaju one s nosivosti od osam, 10 i 16 tona.

I nova imena su prisutna

U Delti Agrar se pojavilo i novo ime, a to je turski proizvožač Toscano koji je vrlo popularan u Turskoj. Kod njih se plasira preko 35 godina, a Zečević prognozira da će našim poljoprivrednicima biti zanimljivi njihovi podrivači, sijačice i tanjurače.

Kompanija Delta Agrar prisutna je u Agrobiznisu 30 godina, i pored toga što se bave proizvodnjom, kooperacijom i otkupom, proizvodnjom hrane, bave se i agrotrgovinom i distribucijom, što se posebno može vidjeti na Novosadskom sajmu kada je mehanizacija u pitanju. Partneri Delta Agrara su i vodeće svjetske tvrtke kao što su Syngenta, Corteva, Bayer CropScience, BASF, Rivulis, Nufarm i drugi.


Tagovi

Landini Delta Agrar Nemanja Zečević REX 4 KUHN Maksima Romson Priključni strojevi Toscano


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo