Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strateški plan
  • 07.08.2022. 09:00

Kreće javna rasprava o Strateškom planu ZPP-a, uključite se

Postupak uključuje objavu studije o utjecaju na okoliš, njezin ne-tehnički sažetak i Nacrt prijedloga Strateškog plana na internetskim stranicama, ali i javni uvid te javno izlaganje. 

Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
  • 405
  • 31
  • 0

Idući tjedan započinje javna rasprava o Nacrtu prijedloga Strateškog plana ZPP RH 2023.-2027. te studije njegova utjecaja na okoliš. Postupak uključuje objavu na internetskim stranicama, javni uvid i javno izlaganje, a održat će se od 12. kolovoza i trajati do 12. rujna 2022. godine.

Strateška studija, njezin ne-tehnički sažetak i Nacrt prijedloga Strateškog plana će s danom početka javne rasprave biti dostupni ovdje

Uvid u navedene dokumente, dakle, moguće je dobiti i u prostorijama Uprave za potporu poljoprivredi i ruralnom razvoju, Alexandera von Humboldta 4b, 10 000 Zagreb, radnim danom od 10 do 13 sati, uz prethodnu najavu.

Prijedlozi, mišljenja i primjedbe upisivat će se u knjigu primjedbi na mjestu javnog uvida.

Javno izlaganje održat će se 1. rujna s početkom u 14:00 sati u Ministarstvu poljoprivrede, Ulica Grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb. Bit će, kažu, prisutni predstavnici Ministarstva i izrađivača Strateške studije koji će neposredno davati odgovore.

Prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti na objavljene dokumente daju se i putem elektroničke pošte uprava.ruralnirazvoj@mps.hr kao i u pisanom obliku na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Ulica Grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb, s naznakom "Javno savjetovanje o Strateškoj procjeni utjecaja na okoliš Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske za razdoblje 2023.-2027.“ zaključno s posljednjim danom javne rasprave.

Objavljen je Strateški plan ZPP-a Hrvatske: Što donosi poljoprivrednicima do 2027?

S tim da, napominju iz resornog ministarstva, svi prijedlozi, mišljenja i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i čitko pisani neće se uzeti u razmatranje.


Tagovi

Strateški plan Javna rasprava ZPP Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]