Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa žitarica
  • 26.03.2021. 18:00

Krali žitarice iz tvrtke u kojoj su radili - procijenjena šteta 1,7 milijuna eura

U noćnim smjenama sedmorica Nijemaca utovarivala su žitarice u kamione te ih prodavali poljoprivrednim poduzećima. Počinili su 510 kaznenih djela, a sada ih čeka suđenje.

Foto: Depositphotos/Denisfilm
  • 1.340
  • 274
  • 0

U njemačkom Oldenburgu pokrenut je kazneni postupak protiv sedmorke za koju se tvrdi da su od 2018. do 2020. godine ukrali 10.000 tona žitarica u vrijednosti od oko 1,7 milijuna eura te počinili ukupno 510 kaznenih djela.

Kako piše agrarheute, prilikom uhićenja policajci su im oduzeli i vatreno oružje.

Ovog je tjedna započeo kazneni postupak protiv njih u okružnom sudu Cloppenburg. Sumnjiči ih se da su ukrali ječam, raž i pšenicu od tvrtke za stočnu hranu.

Žitarice prodavali poljoprivrednim tvrtkama

Naime, troje optuženika u dobi od 73, 26 i 47 godina dolazili su kamionima u tvornicu stočne hrane u Essenu, a preostala četvorica su bili zaposleni u toj tvrtki. U noćnim smjenama utovarivali su kamione žitaricama koje su potom prodavali raznim poljoprivrednim poduzećima. Kako navode tamošnji mediji, po dva vozila s teretom su potom parkirali u zabačenoj ulici grada Vechte, a u blizini autoceste.

No, policija ih je razotkrila u kolovozu prošle godine, a tijekom pretresa su im pronašli 150.000 eura gotovine i tri pištolja. Nakon toga su ih uhitili.

U srpnju je vlasnik oštećene tvrtke izvijestio o velikoj krađi, a u svom je priopćenju izjavio da se šteta procjenjuje na 1,2 milijuna eura. 

S obzrirom na 510 kaznenih djela u dvije godine pustošenja tvornice, dalo bi se zaključiti da je sedmeročlana banda žitarice krala gotovo svaku večer. 


Tagovi

Krađa Njemačka Lopovi Žitarice Šteta


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]