Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LOVOL
  • 21.05.2023. 17:00

Kombajn od 77.000 evra na Novosadskom sajmu: Mali, okretan, udoban

Mehanizacija Trgomen je na svom štandu izložila kombajn za kukuruz i pšenicu sa kojim uz minimalna ulaganja možete da povećate produktivnost.

Foto: Đorđe Lalić
  • 4.230
  • 516
  • 0

Mehanizacija Trgomen je na svom štandu izložila kombajn koji ne možete da vidite ni na jednom drugom štandu. U pitanju je kombajn za mala i srednja gazdinstva koji nema elektronike, raznih senzora i sve drugo što krasi nove moderne, za velika gazdinstva i kompanije, koji koštaju više stotina hiljada evra.

U pitanju je Lovol GM100, a ovu mašinu od 190 konjskih snaga pogoni kineski četvorocilindarski motor WEICHAI sa Perkinsovom licencom.

"Ovo je kombajn za kukuruz i pšenicu. Za kukuruz je četvoredni heder, a za pšenicu je on širine četiri metra. Kapacitet bunkera je četiri tone, a rezervoar za gorivo je zapremine 390 litara", rekao je šef servisa Mehanizacije Trgomen Ivan Babić.

Sa hederom za pšenicu, kombajn je težak 7.300 kilograma, dok je sa adapterom za kukuruz 300 kilograma teži.

Ne zagušuje zrno

Dimenzije vršidbenog valjka su 600 x 3.145 mm, a prostor za prečišćavanje zrna je širine 1.000 mm i 3,2 metra kvadratna površine. Ima sposobnost odličnog čišćenja žita, bez zagušivanja zrna.

"Minimalni razmak od tla je 280 milimetara, a međuosovinsko rastojanje je tri metra i 50 centimetara", dodaje Babić.

Jednostavan i okretan 

Takođe se dobro pokazao i za žetvu polomljenih useva. Odlikuje ga kvalitetan prečistač za vazduh i kvalitetna izvedba ležajeva, koji imaju visoku efikasnost prenosa. Bitna karakteristika ovog kombajna je i okretnost, jer ima radijus okretanja 5,85 metara. Potrošnja goriva po jedinici površine je ispod 35 kg/hm2.

"Od senzora ima samo dva-tri klasična, da signaliziraju kada je bunker pun, za brzinu, za obrtaje i tako te osnovne stvari. Osim toga, elektronike nema nikakve", kaže Babić.

Odlikuje ga dobra preglednost

"GM100 poseduje kamere pozadi da se vidi koliko je napunjen bunker, ima kameru i kod kaiša i lanaca da može da se vidi da li je sve u redu", dodaje naš sagovornik.

Udobnost za "mali novac"

Kombajn je udoban i pregledan, pa uz prednje i donje vidno polje koje dostiže 65 stepeni, možete da vidite kako usevi ulaze u most. Kontrolna tabla se lako prilagođava, a pametni displej pokazuje realno vreme koje je potrebno da bi se neka operacija obavila.

"Cena ovog kobajna je 77.000 evra sa PDV-om, sa carinom sve kompletno, sa dva hedera, a u tu cenu ide i prevoz do kupca", navodi Babić.


Foto prilog


Tagovi

Ivan Babić Mehanizacija Trgomen WEICHAI Kombajn LOVOL GM 100


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Mehanizacija Trgomen

Dositeja Obradovića 79, 36212 Kraljevo, Srbija
tel: +381 36 862 438, e-mail: office@trgomen.com web: https://www.mehanizacija-trgomen.com/