Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovol GM100
  • 23.05.2023. 09:00

Kombajn od 77.000 eura: Mali, okretan, udoban

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu izložen je kombajn za mala i srednja gospodarstva koji nema elektronike, raznih senzora i svega drugog što krasi nove, moderne poljostrojeve.

Foto: Đorđe Lalić
  • 8.279
  • 599
  • 0

Mehanizacija Trgomen je na svom štandu na 90. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je otvoren do 26. svibnja, izložila kombajn za mala i srednja gospodarstva koji nema elektronike, raznih senzora i svega drugog što krasi nove, moderne čija je cijena više stotina tisuća eura.

U pitanju je Lovol GM100, a ovaj stroj od 190 konjskih snaga pogoni kineski četvorocilindarski motor WEICHAI s Perkinsovom licencom.

"Ovo je kombajn za kukuruz i pšenicu. Za kukuruz je četvoredni heder, a za pšenicu je on širine četiri metra. Kapacitet bunkera je četiri tone, a spremnik za gorivo je zapremine 390 litara", rekao je šef servisa Mehanizacije Trgomen Ivan Babić.

S hederom za pšenicu, kombajn je težak 7.300 kilograma, dok je s adapterom za kukuruz 300 kilograma teži.

Ne zagušuje zrno

Dimenzije vršidbenog valjka su 600 x 3.145 mm, a prostor za pročišćavanje zrna je širine 1.000 mm i 3,2 metra kvadratna površine. Ima sposobnost odličnog čišćenja žita, bez zagušivanja zrna.

"Minimalni razmak od tla je 280 milimetara, a međuosovinski razmak je tri metra i 50 centimetara", dodaje Babić.

Jednostavan i okretan 

Također se dobro pokazao i za žetvu polomljenih usjeva. Odlikuje ga kvalitetan pročistač za zrak i kvalitetna izvedba ležajeva, koji imaju visoku efikasnost prijenosa. Bitna karakteristika ovog kombajna je i okretnost, jer ima radijus okretanja 5,85 metara. Potrošnja goriva po jedinici površine je ispod 35 kg/hm2.

"Od senzora ima samo dva-tri klasična, da signaliziraju kada je bunker pun, za brzinu, obrtaje i tako te osnovne stvari. Osim toga, elektronike nema nikakve", kaže Babić.

Odlikuje ga dobra preglednost

"GM100 posjeduje kamere na stražnjoj strani da se vidi koliko je napunjen bunker te kameru kod remena i lanaca da se može vidjeti je li sve u redu", dodaje naš sugovornik.

Udobnost za "mali novac"

Kombajn je udoban i pregledan, pa uz prednje i donje vidno polje koje dostiže 65 stupnjeva, možete vidjeti kako usjevi ulaze u most. Kontrolna ploča se lako prilagođava, a pametni displej pokazuje realno vrijeme koje je potrebno da bi se neka operacija obavila.

"Cijena ovog kombajna je 77.000 eura s PDV-om", navodi Babić.


Fotoprilog


Tagovi

Ivan Babić Mehanizacija Trgomen WEICHAI Kombajn LOVOL GM 100


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]