Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid-19
  • 24.06.2020. 15:00

Klaonica u Njemačkoj novo žarište Covid-19: Uvedena karantena

Nakon što je klaonica u gradiću Güterslohu postala novo žarište koronavirusa gdje je zaraženo više od 1.500 radnika, njemačke vlasti ondje vratile su karantenu.

Foto: JumpStory
  • 287
  • 33
  • 0

Njemačke vlasti vraćaju na snagu mjere karantene na zapadu te zemlje, u okrugu gradića Gütersloh u kojem živi oko 360.000 ljudi, nakon što se ondje pojavilo novo žarište koronavirusa. Naime, u tamošnjoj klaonici Tönnies je zaraženo više od 1.500 zaposlenika, piše BBC.

Premijer pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, Armin Laschet rekao je da će ondje "preventivne mjere" trajati do 30. lipnja. Ovo je prvi puta da su vraćene protuepidemijske restrikcije otkako ih je Njemačka ukinula u svibnju. Inače, ovu zemlju hvale zbog načina na koji su pristupili pandemiji i nosili se s njome, ali su ponovo zabrinuti zbog drugog vala. 

Dijele hranu za više od 7.000 zaposlenika

Laschet je opisao epidemiju povezanu s pakirnicom mesa u Tönniesu, jugozapadno od grada Gütersloha, kao "najveći incident s infekcijom" u zemlji. "Odlučili smo da su potrebne dodatne mjere", rekao je novinarima.

Ljudima nije zabranjeno da napuštaju to područje, ali Laschet je apelirao na lokalne stanovnike da ne putuju. Barovi, muzeji, kino dvorane i teretane su zatvorene, a restorani mogu posluživati ​​samo obroke za ponijeti. Strože mjere fizičkog distanciranja ponovno su na snazi, a škole i vrtići za 50.000 djece zatvoreni su.

Istražuju češnjak - potencijalni lijek u borbi s Covid-19

Postoji i obvezna karantena za sve zaposlenike tvrtke pogođene s Covid-19. Za provođenje mjera raspoređene su tri policijske jedinice u pratnji pomoćnih radnika. Vlasti su postavile metalne ograde oko stambenih zgrada u kojima žive radnici i dijele hranu više od 7.000 zaposlenika.

"Važno je da se prema radnicima u karanteni postupa humano", kaže Laschet. Samo 24 stanovnika u tom okrugu koji ne rade u tvornici do sada su pozitivni na koronavirus, dodao je.

Šef njemačkog državnog epidemiološkog instituta Robert Koch, Lothar Wieler, rekao je kako postoji rizik da će u Njemačkoj krenuti drugi val zaraze SARS-CoV-2, ali da su optimistični te da vjeruju da to zasada mogu prevenirati.

Njemačka pooštrava pravila rada u klaonicama

Podsjećamo, nakon što je prošlog mjeseca prijavljeno više od 600 slučajeva radnika u klaonicama koji su oboljeli od Covid-19, a pandemija je izazvala oslanjanje njemačke prehrambene industrije na rad inozemnih radnika posebno iz Rumunjske, ali i migranata ta je zemlja obećala pooštriti pravila o radu u mesnoj industriji.

Zabranit će rad u pakirnicama mesa koje angažiraju radnike preko agencija za zapošljavanje, a pravilnik treba stupiti na snagu 1. siječnja 2021.

Radnici u klaonicama najteže pogođeni koronavirusom? Rade i bolesni

I u ostalim zemljama svijeta najviše su pogođeni radnici u klaonicama. Najteže je u SAD-u gdje je virus ušao u čak 180 klaonica i tvornica za preradu mesa. Međutim, i ostale zemlje poput Irske, Španjolske, Australije, Brazila, Kanade i Velike Britanije bore se s istim problemom.  

Ben Lilliston s Instituta za poljoprivredu i trgovinsku politiku objasnio je da su razlozi epidemije kombinacija prenapučenih radnih uvjeta, radne snage koju često čine inozemni radnici koji žive u montažnim kućicama smještenim preblizu jedna drugoj, ali i činjenica da su tvornice ostale otvorene tijekom najveće krize izbijanja virusa.


Tagovi

Covid-19 Korona virus Njemačka Klaonice Žarište Drugi val


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.