Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministri vijećaju
  • 19.06.2014. 17:40

Kakva je budućnost domaćeg proizvoda?

Pročitajte rezultate rada sjednice: Kakva je budućnost mliječnih proizvoda? Koji je napredak po pitanju školskog voća, povrća i školskog mlijeka? Što nalaže Zajednička ribarstvena politika?

Foto: depositphotos.com, studioM
  • 144
  • 11
  • 0

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol sudjelovala je na 3322. sjednici Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva koje se održavalo 16. i 17. lipnja 2014. godine u Luxembourgu.

Glavni rezultati rada Vijeća, po sektorima, su:

  1. Školsko voće, povrće i školsko mlijeko - Istaknut je postignuti napredak u prvoj polovici 2014. godine u pogledu spajanja programa potpora u cilju pojednostavljenja postojećih potpora i povećanje njihove učinkovitosti te smanjenja administrativnih opterećenja.
  2. Budućnost mliječnih proizvoda - Komisija je Vijeću predstavila izvješće o razvoju situacije na tržištu u sektoru mljekarstva, previđenom Mliječnim paketom koji je uspostavljen s ciljem dugoročne budućnosti mliječnog sektora nakon završetka sustava kvota u ožujku 2015. godine. Vijeće nije prihvatilo pripremljene zaključke Predsjedništva te će se o ovoj tematici raspravljati na slijedećem Vijeću.

Ostale teme:

  • Usvojeni su zaključci o izvješću Europske komisije u sektoru voća i povrća o reformi 2007.
  • Izmijenila su se razmišljanja i iskustva država članica vezano uz primjenu obveze iskrcaja cjelokupnog ulova i prijedlozima za usvajanje unutar Zajedničke ribarstvene politike.
  • Zdravlje životinja, zdravlje bilja, tržište sjemena i kontrole - S obzirom da je paket prijedloga u ovom sektoru bio odbijen u prvom čitanju od strane Europskog Parlamenta, Predsjedništvo je prikupilo stavove država članica kako bi moglo izraditi novi prijedlog izvješća.

Više na:
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/agricult/143222.pdf

Foto: depositphotos.com, studioM


Tagovi

Snježana Španjol Školsko voće i povrće Budućnost mliječnih proizvoda Mliječni paket Europska komisija Zajednička ribarstvena politika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.