Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Monokok
  • 25.09.2022. 09:00

Joskin otvara tvornicu u Luksemburgu - pojačava proizvodnju monokok prikolica

Radit će se montaža prikolica s monokok karoserijom, odnosno zavarenim u jednom komadu. Na početku će se izrađivati prikolice za kiper, a nakon toga će preći na rasipače

Foto: Joskin
  • 193
  • 31
  • 0

Grupa JOSKIN se specijalizirala za proizvodnju transportnih i poljoprivrednih prikolica, rasipača, stočnih prikolica, kipera i drugih transportnih uređaja. Njihovo sjedište se nalazi u Soumagneu u Belgiji. Proizvodi se distribuiraju na pet kontinenata u preko 60 zemalja. Osim u Belgiji, imaju tvornice u Francuskoj, Poljskoj, a uskoro otvaraju novi pogon u Luksemburgu površine 15.000m². 

Nova tvornica će se koristiti za sklapanje teških strojeva, kao što su velike prikolice za poljoprivredni sektor.

Radit će se montaža prikolica sa monokok karoserijom, odnosno zavarenim u jednom komadu. Na početku će se izrađivati prikolice za kiper, a nakon toga će prijeći na rasipače.

Kvalitetne prikolice se prodaju u preko 60 zemalja na 5 kontinenata

Cilj je da postrojenje dostigne potencijal od pet takvih prikolica dnevno. U priopćenju ističu kako taj broj određene tvornice ostvaruju na mjesečnoj bazi. Plan im je da do 2027. godine dostignu proizvodni kapacitet oko 2.500 godišnje.

Victor Joskin, izvršni direktor i osnivač grupe, rekao je da je cijena projekta veća od 20 milijuna eura, što je za više od 5 milijuna eura više od početnog plana ulaganja. I pored svih prepreka koje su se javile zbog nestabilnosti tržišta i pribavljanja dokumentacije očekuju da bi tvornica trebala započeti s radom u listopadu 2023. godine. Planirano je zaposliti oko 100 radnika, uglavnom montera i zavarivača.


Fotoprilog


Tagovi

Prikolice Poljoprivredne prikolice Joskin Monokok prikolica Monocoque


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]