Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganje u mehanizaciju
  • 26.11.2021. 07:30

Još pametniji strojevi na vidiku? Trimble Ventures ulaže u Monarch Tractor

Monarch Tractor nudi električnu autonomnu platformu pametnog traktora koja povećava učinkovitost, maksimizira profitabilnost te osnažuje održivost.

Foto: Facebook/Monarch Tractor
  • 126
  • 27
  • 0

Trimble Ventures priopćio je da započinje ulaganje u Monarch Tractor, tvrtku za poljoprivrednu tehnologiju sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je o proizvođaču prve u svijetu potpuno električne, autonomne kompaktne platforme za pametne traktore koja omogućuje produktivnu i održivu poljoprivredu.

Poljoprivrednici se danas suočavaju s brojnim izazovima, uključujući nedostatak radne snage, vremenske prilike, zabrinutost za sigurnost, osiguranje održivosti, propise i još mnogo toga. Kako stoji u priopćenju, Monarch Tractor rješava te probleme kombinirajući elektrifikaciju, automatizaciju, strojno učenje i analizu podataka kako bi poboljšao postojeće operacije farmera, povećao produktivnost i sigurnost rada te povećao prinose uz smanjenje troškova i emisija štetnih plinova.

Na tržište stiže prvi električni samohodni traktor

"Usredotočeni smo na ulaganje u tvrtke koje rješavaju važne probleme na tržištima koja su u skladu s Trimbleovom misijom transformacije načina na koji svijet funkcionira", izjavio je Phil Sawarynski, izvršni direktor i suvoditelj tvrtke.

Dodao je da je Monarch Tractor pionir tehnologije, koji nudi električnu autonomnu platformu pametnog traktora koja povećava učinkovitost, maksimizira profitabilnost te osnažuje održivost same poljoprivrede. "Ovo je uzbudljiva prilika za ubrzavanje inovacija, digitalnu transformaciju i donošenje novih rješenja u poljoprivrednu industriji", zaključio je.

Osim u agrarnom sektoru, u ovoj tvrtki ulažu u inovacije i digitalnu transformaciju i u građevinarstvu, transportu i drugima. Međutim, uvjeti ovoga ulaganja još uvijek nisu objavljeni.


Tagovi

Trimble Ventures Monarch Tractor Ulaganje Investitori Pametna poljoprivreda Održivost


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.