Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Električni traktor
  • 31.03.2022. 07:30

John Deere SESAM 2 je potpuno električni autonomni traktor

Novi model je nadograđen inovacijama i ima ugrađenu bateriju od 1.000kWh što mu omogućava da radi cijeli dan bez prekida

Foto: YouTube/Printscreen
  • 1.541
  • 280
  • 0

John Deere je predstavio svoj novi prototip potpuno autonomnog 100 posto električnog traktora SESAM 2 koji je poboljšana verzija modela SESAM 1 iz 2016. godine.

Sam naziv modela potječe od skraćenice Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery što u prijevodu znači održiva opskrba poljoprivredne mehanizacije energijom.

Traktor je poseban u tome što može raditi potpuno autonomno, ali se njime može upravljati i ručno. Dizajniran je u sklopu projekta GridCON 2 i testiran na terenu u jednom John Deere centru za istraživanje i razvoj.

Može raditi cijeli dan

Novi model je nadograđen inovacijama i ima ugrađenu bateriju od 1.000kWh što mu omogućava da radi cijeli dan bez prekida. Od ukupne raspoložive energije, novi robotski traktor koristi 500 kWh za vlastiti pogon. Preostala se koristi za napajanje povezanih uređaja i drugih funkcija te za rad priključaka.

Pouzdan električni traktor koji radi cijeli dan

SESAM 2 ima velike točkove i po izgledu prednjeg dijela je sličan klasičnom, ali cijeli dizajn predstavlja izgled budućih traktora.

Posebna nosiva kabina

Za njega je dizajnira posebna kabina koja se lako uklapa s prednje strane i opremljena je bežičnom komunikacijom. John Deere je posebnu pažnju posvetio smanjenju buke i održavanju.

Upravljanje može biti autonomno ili ručno iz nosive kabine ili preko upravljača što je korisno prilikom povratka s parcele ili izlaska iz garaže.

Posebna kabina

Opcija njezinog skidanja je omogućila povezani rad više traktora kojim može daljinski upravljati jedna osoba.

Prednja poluga na stroju omogućava da se kabina pričvrsti. Na zadnjem dijelu se nalazi poluga i kuka što omogućava povezivanje kultivatora, sijačica i prskalica.

Kako izgleda u radu, pogledajte u videu: 


Fotoprilog


Tagovi

John Deere SESAM 2 Autonomni traktor GridCON 2 Baterija Robotski traktor


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.