Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Machine
  • 20.03.2022. 16:30

John Deere serija 9 osvojila Farm Machine u kategoriji XXL

Farm Machinery Journal UK je odabrao ovu seriju traktora i dao joj nagradu u klasi preko 400KS. Zašto su ovi traktori to zaslužili?

Foto: John Deer
  • 451
  • 26
  • 0

U izboru uglednog časopisa o poljoprivrednoj mehanizaciji Farm Machinery Journal UK John Deere serije 9 je dobio nagradu Farm Machine u klasi nagrade preko 400KS.

Peter Skilton, glavni urednik časopisa i član žirija, stavlja na prvo mjesto mogućnosti povezivanja i automatizacije asortimana, kao i nizu razinu buke u kabini usprkos performansama stroja. Naglašava da nije pitanju čista snaga, jer se ipak radi o strojevima do 691KS.

Novi modeli

U seriji se nalaze tri modela: gusjeničar, točkaš i Delta Tracks. Svaki model je opremljen individualnom šasijom što osigurava udobnost radnog mjesta. Modeli dolaze s većom snagom i dobivaju, osim najvećeg modela, potpuno nov Deere motor koji dostiže maksimalnu snagu do 649 KS. Najveći model i dalje radi sa Cummins motorom. Oznake za traktore su usklađene sa serijama 7R i 8R.

Tri modela

Zbog veće snage urađeno je prilagođavanje na svim komponentama, kako u mjenjaču tako i na osovinama. Maksimalna opterećenost na traktorima serije 9 je povećana za maksimalnu vuču i efikasnost pogona. Deere je sada ugradio svoj e18 powershift prijenos i pojačao gusjenice kako bi se izborio s plusom u snazi.

Pogodnosti serije 9

Traktori se mogu naručiti s hidrauličnom IPM opcijom koja pruža do 50 dodatnih konjskih snaga ovisno o odabranoj brzini, a dostupna je za modele 9R 640, 9RX 640, 9R 590 i 9RT 570. IPM opcija se otključava putem inteligentnog softvera koji prati hidrauličke potrebe i snagu motora. Prednost je što prilikom zračne sjetve, Hydraulic IPM može pružiti dodatnu snagu motora za sijanje i preko velikih brda i kroz teška mjesta.

Poslove je moguće postaviti unaprijed u John Deere operativnom centru koristeći AutoSetup i poslati ih bežično na svoje traktore serije 9.

Kabina je tiha, velika i udobna i poznajemo je iz serije 8R/7R. Operateru pruža širi ulazni put, više prostora, oslonce za noge, nove opcije sjedišta, radio s ekranom osjetljivim na dodir i još mnogo noviteta koji dolaze u tri različita paketa koje kupac može odabrati.

Udobnost kabine i dobra preglednost

Za vidljivost postoje tri nova paketa s različitim performansama koje omogućavaju operaterima da naprave više bez obzira na doba dana. Paketi imaju opcije osvjetljenja, sjenčenja i kamera.

Moguće je povezivanje mobilnih uređaja putem Bluetooth-a. To omogućava slušanje radija, emitiranje omiljene glazbe ili podcasta i sigurno obavljanje handsfree pozive bez skidanja pogleda s glavnih kontrola.

 


Tagovi

John Deere Farm Machinery Journal Traktori serije 9 Nagrada Traktor Farm Machine


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.