Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković
  • 19.07.2017. 19:00

Jerkovići znaju, žetva se mora završiti proslavom!

Tvrtka Jerković d.o.o. je organizirala proslavu završetka žetve i još jednom pokazala kako nisu stručnjaci samo za prodaju i održavanje poljoprivrednih strojeva.

  • 6.457
  • 601
  • 0

Nakon napornih radova u polju, došlo je vrijeme za proslavu završetka žetve, a tvrtka Jerković d.o.o. je jučer pokazala kako nisu stručnjaci samo za prodaju i održavanje poljoprivrednih strojeva, već i za prigodno obilježavanje kraja žetve. Uz prezentaciju strojeva, posjetitelji su imali priliku uživati u light show-u, vatrometu, nagradnim igrama, plesu, glazbi uživo, iću i piću.

Još jedna dobra poslovna godina

Poduzetnička obitelj iz Koške svake godine jača svoju poziciju, što je direktor tvrtke Alojzije Jerković, uz svog oca i Roberta Koglera, pokazao u pozdravnom govoru i kasnije prezentaciji. Potkrjepa tomu su i mnogobrojni kupci, potencijalni kupci i partneri koji su se pridružili Žetvenoj zabavi i koji djeluju kao integrirani dio ove velike obitelji.

Jerković Alojzije, direktor

Robert Kogler, zastupnik Claasa u Austriji, također je pozdravio sve prisutne, te istaknuo da je Claas, bez obzira što im poslovna godina završava u rujnu, već sad napravio više od godišnjeg plana u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj su s traktorima dostigli postotak od 8%, pa je iskoristio priliku da se zahvali još jednom svima u Jerkoviću bez kojih do tih rezultata ne bi došlo.

Kombajni, traktori, navigacija i za kraj moćni stroj

Među okupljenima bila je i djevojka Vedrana (20) iz Laslova, koja ima svoj OPG i vozi Claas Tucaran 320 kombajn s kojim je izuzetno zadovoljna. Ističe kako je vrlo ekonomičan, jednostavan za rukovanje, sva podešavanja se odrađuju iz kabine, a kao najveću njegovu prednost naglasila je brzu preinaku na drugu kulturu.

Predstavljen je i kombajn Claas Lexion 670 kojeg su testirali u polju. U prosjeku su vršili između 28 do 30 t/ha u kojima je maksimalni gubitak bio u prosjeku 0,6 do 0,8%. Prinos je sezao na 10,2 do 10,6 t/ha.

Kao zastupnici Trimble navigacije prikazali su kratki film gdje, uz sve nabrojane prednosti, valja istaknuti idealnu preciznost autopilota kojom se eksploatacija stroja može pomaknuti i u vrijeme noći, u vrijeme loših vremenskih uvjeta. Traktor je išao sam, apsolutno prema zacrtanoj putanji koja je prethodno snimljena.

Claas traktori

Za kraj su prezentirani traktori nove serije, Arion 500 i Arion 600 koji dolaze na tržište, zatim mali voćarski traktori, te je uz zvukove grmljavine i vatromet, u stilu koji dolikuje moćnom stroju, dovezen silažni kombajn Claas Jaguar 850 sa 600 KS, 10 redi radnog zahvata kukuruza, 250 tona silaže na sat. Za njega ističu kako je vrlo moćan stroj koji je pod daleko većim opterećenjima i težini rada od klasičnog kombajna, te sa sigurnošću mogu reći da je br.1 u silažnoj tehnici u Hrvatskoj.

Tvrtka Jerković je još jednom pokazala kako imaju dobar recept prema kojem svaki naporan rad valja zaključiti pjesmom, druženjem i zabavom.


Fotoprilog


Tagovi

Jerković Žetva Claas Kombajn Silaža Traktor Navigacije Trimble Vinogradarski traktori


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?