Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školska shema
  • 13.05.2021. 15:25

Izmjene i dopune Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme

Posebno se odnose na poštivanje načina odabira dobavljača i s njim povezane kvalitete proizvoda.

Foto: Bigstock/ BondDLegion
  • 87
  • 155
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javno savjetovanje Izmjene i dopune Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2017./2018. do 2022./2023.

Ovom izmjenom i dopunom, pojašnjavaju, postojeći pravni okvir za provedbu Školske sheme usklađuje se s dopunama europskog zakonodavstva u ovom području te smjernicama Europske komisije za njezinu provedbu i to u dijelu jasnije definicije mjera (sadržaja i ciljeva) koje se provode, preporučenih količina proizvoda po učeniku, liste prihvatljivih proizvoda, najviše prihvatljive cijene proizvoda, praćenja i ocjenjivanja te proračuna za provedbu.

Navedeno se posebno odnosi na poštivanje načina odabira dobavljača i s njim povezane kvalitete proizvoda, potrebe da se osigura kontinuitet i kvaliteta opskrbe pretendirajući na povećanje broja dobavljača i njihove kompetitivnosti sa svrhom unaprjeđenja svih kriterija vezanih za isporuku i konzumiranje proizvoda. 

"Kako bi se povećao broj dobavljača i uključili lokalni proizvođači (OPG-ovi s registriranom dopunskom djelatnošću, braniteljske zadruge i proizvođačke organizacije), u tekstu Nacionalne strategije dodaju se kriteriji za odabir dobavljača kojima će osigurati dodatno kvalitativno rangiranje proizvođača/dobavljača koji sudjeluju u programu Školske sheme“, pojašnjavaju. 

Također, u tekst Nacionalne strategije dodaju se nova poglavlja unutar kojih su navedene mjere Programa školske sheme (distribucija i/ili isporuka voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, prateće obrazovne, mjere promocije, praćenja i ocjenjivanja programa), najviše prihvatljive cijene za navedene proizvode te pripadajući proračun.

U konačnici, dodaju iz Ministarstva, to bi sve trebalo utjecati na povećanje iskorištenja dodijeljenih financijskih sredstava za provedbu. 

Više o savjetovanju potražite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 18. svibnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Školska shema Savjetovanje Izmjene Nacionalna strtegija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P