Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredne nesreće
  • 24.10.2015. 18:25

Izgorjelo tona i pol kukuruza i 300 bala slame

Požar s velikom materijalnom štetom, poljoprivrednik s teškim ozljedama te krađa kokoši i zečeva, samo su neki od događaja, koje su zabilježili djelatnici Policijske uprave Varaždinske.

  • 355
  • 38
  • 0

Na obiteljskom gospodarstvu 46-godišnje mještanke, u Svetom Đurđu, mjestu u Varaždinskoj županiji, u večernjim je satima izbio požar u kojemu su izgorjeli štagalj, tona i pol kukuruza, 300 bala slame, nekoliko pilića i bicikl.

Prema podacima PU varaždinske, očevidom je ustanovljeno da je do požara došlo u prostoru skladišta za slamu ograđenog drvenim gredama i daskama, i to zbog djelovanja otvorenog plamena, uzrok kojega još nije otkriven. Policija nastavlja utvrđivati okolnosti ovog nesretnog događaja. Materijalna šteta se također još procjenjuje.

I dalje se kradu domaće životinje i hrana

A gdje štetu ne napravi požar, naprave je lopovi. Tako je nepoznati počinitelj u mjestu Petrijancu, iz gospodarske zgrade u vlasništu 56-godišnje mještanke, ukrao desetak kokoši i nekoliko zečeva te je vlasnicu, prema podacima Policijske uprave, oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Stradao prilikom vađenja stabla

Na području varaždinske Policijske uprave jučer se dogodila još jedna nesreća, kakve, nažalost nisu rijetke. Na području Šinkovice Šaške, mjesta u zagorskoj općini Bednja, 66-godišnji muškarac je pomoću traktora i vitla, koje je stavio na metalnu sajlu dužine 40 metara i privezao je za stablo, pokušao isčupati drvo iz zemlje. No traktor se prevrnuo, a vozač zadobio teške tjelesne ozljede. Policija još navodi da traktor nije bio registriran, a sve one koji planiraju pripremati drva za ogrijev, još jednom upozorava, da se bez adekvatnih strojeva i znanja ne upuštaju u to, jer u većini takvih nesreća, ljudi izgube život.


Tagovi

Sveti Đurđ Varaždinska županija Požar Štagalj Tona kukuruza Bale slame Pilići Bicikl Drvene grede PU Varaždinska Petrijanec Gospodarska zgrada Zečevi Lopov Šinkovica Šaška Općina Bednja Vitlo Metalna sajla Prevrtanje traktora Teške ozlj


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs