Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zapaljeno sijeno
  • 25.07.2018. 13:30

Izgorjelo 1.500 rolo bala sijena, požar podmetnut?

U razmaku od pet dana, dogodila su se dva požara na gotovo istom mjestu...

Foto: Pixabay/debragastelum
  • 2.272
  • 110
  • 0

Čak 1.500 rolo bala sijena izgorjelo je na polju u Torjancima, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 450.000 kuna, izvijestila je osječko-baranjska policija,. Kako navode, na polju u Torjancima, 21. srpnja oko 05,00 sati na neutvrđen način došlo je do požara 1.500 rolo bala sijena, vlasništvo 54-godišnjakinje. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baranjsko Petrovo Selo i djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Belog Manastira, a koji su osiguravali mjesto događaja.

Međutim, kako doznaje glas-slavonije, vlasnici sumnjaju da je požar podmetnut. "Ovo nije prvi put da su gorjele moje bale sijena", rekao im je Josip Ćosić objasnivši da je zapaljena pokošena lucerka. Rolo bale planule su drugi put u mjesec i pol dana, a još ranije izgorjelo mu je oko 250 bala. Tvrdi kako se to ni u kom slučaju nije dogodilo slučajno i iako ne želi ništa prejudicirati, siguran je da mu rolo bale potpaljuje jedan njegov sumještanin.

Lucernu, dodao je, sije isključivo zbog vlastitih potreba. Bavi se stočarstvom, a u vlasništvu ima 30 krava i ovce. I pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj, rekli su za Glas Slavonije da sumnjaju da je moguće da su dva požara izbila na gotovo istom mjestu u razmaku od samo pet dana. U petak poslijepodne dobili su dojavu o požaru srtništa svega 50 metara od požara koji su gasili u ponedjeljak. 

 


Izvori

Glas Slavonije


Tagovi

Požar Bale sijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]