Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 28.10.2021. 15:00

Izabran je stipendist Agrokluba za 2021/22. godinu

Tijekom rujna i listopada, tražili smo nove nade, čitali njihove životopise i motivacijska pisma. Ovogodišnji stipendist Agrokluba je Matko Hmelik, student pete godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu, na smjeru agroekologija

Foto: Depositphotos/erstudio
  • 290
  • 58
  • 1

I ove je jeseni poljoprivredni portal Agroklub raspisao natječaj za stipendiju vrijednosti 5.000 kuna, a koji je namijenjen studentima završinih godina studija poljoprivrede, veterine i novinarstva. Želja nam je bila prepoznati i promovirati mlade kadrove - buduće agrarne novinare.

Tijekom rujna i listopada, tražili smo nove nade, čitali njihove životopise i motivacijska pisma. I izabrali smo. Ovogodišnji stipendist Agrokluba je Matko Hmelik iz Zagreba, student pete godine Agronomskog fakulteta, na smjeru agroekologija koji "preuzima palicu" prošlogodišnjeg dvojca, Tee Januš i Filipa Pompera

Agroklub stipendija 2021 za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine

Matku koji naš portal, kako ističe, svakodnevno čita, poljoprivreda je prva ljubav, ali ga je i novinarstvo oduvijek zanimalo.

Kaže, Agronomski je fakultet upisao jer se jednog dana vidi na čelu vlastitog OPG-a. "Poljoprivredu, točnije vlastitu proizvodnju hrane doživljavam kao životni poziv. Uži sektor koji me najviše privlači je mediteransko voćarstvo", otkriva nam Matko kojega je i novinarstvo oduvijek zanimalo. 

Matko Hmelik 

"Kao dijete sam na pitanje što bih želio biti kad odrastem odgovarao nogometaš ili sportski novinar. Kako su godine prolazile, uz sportsko, sve me više počelo zanimati istraživačko novinarstvo, pa sam sve više počeo probirati medije i novinare za koje sam smatrao da zaslužuju moju pažnju i vrijeme", otkriva Matko kojemu će pisanje za medij poput omiljenog mu Agrokluba koji okuplja velik broj čitatelja, predstavljati veliki izazov

"Osobno sam zahvaljujući novinarima Agrokluba tijekom proteklih nekoliko godina uštedio mnogo vremena jer gotovo na dnevnoj bazi do mene dopiru informacije koje bih inače trebao sam tražiti. Jednostavni tekstovi, primjeri iz prakse i provjerene informacije koje su inače slabije zastupljene u javnosti su po mom mišljenju najbolji recept za uspjeh", zaključuje. 

Tijekom trajanja stipendije Matko će imati priliku steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub. I ovim mu putem želimo dobrodošlicu u naš tim! 


Tagovi

Agroklub stipendija Stipendisti Matko Hmelik Natječaj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.