Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o sjemenu
  • 10.04.2021. 13:30

Inicijativa "Sjeme je naše ljudsko pravo" predložila okrugli stol o zakonu

Cilj mu je, navode, da sve zainteresirane strane kroz facilitirani proces nađu zajednički najbolje rješenje za sporne stavke Zakona o sjemenu.

Foto: Martina Popić
  • 190
  • 553
  • 0

Održavanje okruglog stola na temu "Zakon o sjemenu - zajedničko rješenje" u planu je predstavnicima Inicijative "Sjeme je naše ljudsko pravo", Sunčani Pešak i Robertu Hadžiću što su najavili i predsjednici Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijani Petir koja ih je primila.

Cilj mu je, navode, da sve zainteresirane strane kroz facilitirani proces nađu zajednički najbolje rješenje za sporne stavke ovog Zakona oko prava korištenja vlastitog sjemenja i obaveze dorade sjemena.

Također, uputili su poziv Odboru za poljoprivredu da se uključi u suorganizaciju navedenog događaja na kojem očekuju predstavnike Ministarstva poljoprivrede, stručne i zainteresirane javnosti, te međunarodne stručnjake dr. sc. Christophe Golay, predstavnik Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights i Antonio Onorati, član ekspertne skupine Europske komisije za izradu nove europske regulative o sjemenu.

Petir je podsjetila da su na sjednici Odbora za poljoprivredu o ovom Zakonu, a u koju su bili uključeni i predstavnici Inicijative, iznesena stajališta članova/ica da je potrebno otkloniti nejasnoće i nomotehničke nedorečenosti koje se odnose na certificiranje i doradu sjemena te je Ministarstvo poljoprivrede izrazilo spremnost da se to i učini do drugog čitanja Zakona.

"O sjemenu ovisi proizvodnja hrane, prehrambena sigurnost pa sukladno tome i nacionalni suverenitet naše zemlje te nam svima treba biti zajednički cilj da dođemo do dobrog Zakona“, istaknula je.


Tagovi

Zakon o sjemenu Inicijativa "Sjeme je naše ljudsko pravo" Marijana Petir Okrugli stol


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]