Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zasadi drvo, ne budi panj
  • 05.12.2019. 16:45
  • Osječko-baranjska, Osijek

I HAPIH se pridružio sadnji novog drveća, ispred zgrade posadili deset javora

Ovo je samo prva u nizu akcija. Nastojat ćemo planski saditi novo drveće, gdje god nam to prostorne mogućnosti dozvoljavaju, na području svih naših centara, istaknuo je ravnatelj HAPIH- a, doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić.

Foto: HAPIH
  • 226
  • 20
  • 0

Potaknuti hvalevrijednom građanskom inicijativom: “Zasadi drvo, ne budi panj”, djelatnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu danas su posadili deset javora ispred zgrade HAPIH-ovog Centra za tlo u Osijeku, navodi se na njihovoj stranici. 

“Ovo je samo prva u nizu akcija. Nastojat ćemo planski saditi novo drveće, gdje god nam to prostorne mogućnosti dozvoljavaju, na području svih naših centara, a u skladu sa strategijom našeg resornog ministarstva, Ministarstva poljoprivrede,” istaknuo je ravnatelj HAPIH- a, doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić, koji se je, zajedno s voditeljem Centra za tlo, Hrvojem Heferom, pridružio djelatnicima u sadnji.

Podsjećamo, građanska inicijativa koja je pokrenuta 23. kolovoza 2019. godine, pod nazivom Dani kolektivne sadnje drveća u cijeloj Hrvatskoj, a prepoznatljivoj po sloganu Zasadi stablo, ne budi panj, realizirana je najvećim dijelom između 25. i 27. studenoga, ali akcija se zbog vremenskih (ne)prilika nastavila i nakon tog vikenda.  

Kolektivna sadnja drveća se nastavlja, rezultati više nego zadovoljavajući

Sukladno tome razultati još nisu konačni, ali određene informacije su dostupne. Zasađeno je oko 40.000 stabala i procjenjuje se da je u sadnji sudjelovalo više od 20.000 osoba.. Lokaliteti s najvećim brojem zasađenih sadnica su Sungerski lug - Šumarija Mrkopalj u Primorsko-goranskoj županiji i područje Medvednice (sektor 3a) na području Grada Zagreba, na kojima je zasađeno po 2.600 sadnica. 


Izvori

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH)


Tagovi

HAPIH Sadnja drveća Javor Doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić