Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika
  • 13.04.2018. 13:30

I gotovo je - završile prijave na natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika!

Tko se prijavio, prijavio se! Završile su prijave na natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu koji je bio otvoren mjesec dana, a ove je godine na natječaj pristiglo ukupno 26 prijava!

Foto: Bigstockphoto/ZarubinaViktoriia
  • 183
  • 13
  • 0

S 31. ožujkom i službeno su završile prijave na natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu koji je bio otvoren mjesec dana, a treću godinu za redom organizirala ga je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir.

Ove je godine na natječaj pristiglo ukupno 26 prijava, od čega su se prijavile 3 žene i 23 muškarca. Prijave su pristizale iz cijele Hrvatske pa su tako po 4 prijave iz Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije, po 3 iz Karlovačke i Koprivničko-križevačke županije, po 2 iz Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije te po 1 iz Brodsko-posavske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Virovitičko-podravske, Zadarske i Zagrebačke županije.

Stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Hrvatske agronomske komore, Krunoslav Zmaić, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Marijana Ivanek-Martinčić, dekanica Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Vlatko Grgurić, urednik i voditelj emisije Plodovi zemlje i Zlatko Šimić, novinar Jutarnjeg lista od pristiglih prijava odabrat će deset najboljih projekata, a među njima i pobjednika/cu.

Proglašenje pobjednika 09. svibnja

Medijski pokrovitelj izbora Jutarnji list će u narednih nekoliko tjedana predstaviti 10 najboljih projekata, a proglašenje pobjednika održat će se 09. svibnja 2018., na Dan Europe u Hotelu Esplanada. Nakon proglašenja održat će se poljoprivredna konferencija na kojoj će gostovati Jannes Maes, predsjednik Europskog udruženja mladih poljoprivrednika (CEJA) te predstavnik Europske komisije. Glavni sponzor natječaja Erste banka nagradit će pobjednika ili pobjednicu novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Za pobjednika/cu natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika/ca zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i sudjelovanje na 5. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika koji će se održati u Europskom parlamentu u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) u listopadu 2018. godine.

"Ovim natječajem želimo popularizirati poljoprivredu kao atraktivnu djelatnost i dobar oblik samozapošljavanja za mlade ljude bez kojih nema generacijske obnove nužne za opstanak hrvatskog sela. Ovi mladi poljoprivrednici primjer su da je moguće uspjeti i u vrlo izazovnim, a ponekad i nemogućim uvjetima u kojima se nalazi hrvatska poljoprivreda i za mene su svi pobjednici", rekla je ambasadorica projekta i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti.


Tagovi

Natječaj Marijana Petir Najbolji mladi poljoprivrednik Poljoprivreda Projekt

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.