Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatske šume
  • 23.04.2019. 14:20

Hrvatskim šumama dodijeljen certifikat ZelEn, priznanje za zelenu energiju

Društvu je dodijeljen Znak ZelEn jer u svojim sustavima koriste električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora.

Foto: Hrvatske šume/hrsume.hr
  • 266
  • 49
  • 0

Hrvatske šume su dobile priznanje za korištenje zelene energije u proizvodnji i održavanju svojih sustava što je još jedna potvrda ispunjenja ciljeva energetske i klimatske politike Hrvatske i Europske unije, priopćeno je iz tog društva s ograničenom odgovornošću.

"Zahvaljujući korištenju zelene energije u proizvodnji i održavanju svojih sustava, Hrvatskim šumama dodijeljen je znak ZelEn koji izdaje HEP Opskrba svojim kupcima koji su se odlučili za društveno odgovorno poslovanje i korištenje energije iz obnovljivih izvora. Ispunjenje ciljeva energetske i klimatske politike Europske unije nadziru revizori TUV-a certifikatom TUV SUD Renewable Unit i  Hrvatske šume su među predvodnicima korisnika zelene energije u domaćem javnom sektoru. 

Društvu je u prošloj godini isporučeno 5.2 megavata struje iz 100 posto obnovljivih izvora, a sva sredstva koja su prikupljena prodajom proizvoda ZelEn, HEP koristi za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Prednost imaju socijalno osjetljivi korisnici usluga javnog sektora kao što su dječji domovi, domovi umirovljenika, bolnice, vrtići, škole i slično", objašnjavaju iz Hrvatskih šuma. 

Znak ZelEn, dodaju, je odgovornost prema budućim naraštajima i Hrvatske šume ga mogu isticati kao zaštićeni žig na svojim proizvodima i komunikacijskim materijalima čime svojim kupcima jamče korištenje zelene energije. "Jasan zaokret Društva prema ekološkim varijantama grijanja i uvođenje peći na pelete u svoje šumarije, primjer je cirkularne ekonomije i najsvrhovitije upotrebe resursa čime se stvaraju pretpostavke za gospodarski rast, investicije i zapošljavanja", zaključuje se u priopćenju.

Certifikat pogledajte u dokumentu ispod teksta. 
 


Dokumenti


Tagovi

Hrvatske šume Znak ZelEN Zelena energija Certifikat Zaštićeni žig Priznanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Hrvatske šume d.o.o.

Ulica kneza Branimira 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 4804 174, e-mail: darko.biscan@hrsume.hr web: http://www.hrsume.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]