Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o zaštiti životinja
  • 04.10.2017. 13:40

Hrvatska je i službeno "no kill" zemlja!

Hrvatska je danas, na Međunarodni dan zaštite životinja, postala "no kill" zemlja za napuštene životinje.

Foto: Facebook/Udruga Pobjede
  • 624
  • 24
  • 0

Hrvatska je danas, na Međunarodni dan zaštite životinja, postala "no kill" zemlja za napuštene životinje. Naime, Sabor je izglasao novi Zakon o zaštiti životinja kojeg je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede.

"Hvala svima koji su dali svoj doprinos Zakonu o zaštiti životinja usvojenom danas u Hrvatskom saboru", rekao je ministar Tomislav Tolušić.

No kill skloništa za životinje u svakoj županiji!

Kao član Intergrupe za dobrobit i zaštitu životinja u Europskom parlamentu i zastupnik Davor Škrlec pozdravio je današnje usvajanje Novog zakona o zaštiti životinja kojim se u Hrvatskoj konačno zabranjuje daljnje usmrćivanje životinja nakon 60 dana provedenih u skloništu. Prema novom zakonu psi i mačke boravit će u skloništima sve do svog udomljenja, a svaka županija u Hrvatskoj morat će izgraditi sklonište koje će se financirati od strane lokalnih samouprava, općina i gradova.

Podsjećamo, novim zakonom propisuje se sljedeće:

  • zabrana neodgovarajućih postupanja prema životinjama: npr. bacanje petardi na životinje, držanje stalno vezanih pasa, držanje divljih životinja u ugostiteljskim objektima i sl.;
  • zaštita kućnih ljubimaca tijekom njihovog uzgoja, držanja, prometa i prodaje;
  • kontrola razmnožavanja kućnih ljubimaca - na području na kojem se utvrdi veliki broj napuštenih pasa ministar poljoprivrede određuje način i financiranje kontrole razmnožavanja napuštenih pasa;
  • evidentiranje vlasnika kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji s manje od tri rasplodne ženke iste vrste životinja, radi praćenja prometa i dobrobiti životinja.

Foto: Facebook/Udruga Pobjede


Tagovi

Zakon o zaštiti životinja Psi Mačke Azil No kill skloništa


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)