Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar u Australiji
  • 08.01.2020. 10:30
  • Corryong, Australija

Hrabra kujica spasila stado ovaca i cijelo imanje od požara

U ranim jutarnjim satima, na staru godinu, dok je vatra u Corryongu divljala, Patsy je okružila stado ovaca i odvela ih na najsigurnije mjesto na farmi, što dalje od vatre.

Foto: Instagram/patsythecorryongwonderdog
  • 471
  • 388
  • 0

Poznato je da su ovčari jedni od najpametnijih pasa. Upravo je jedna takva čuvarica, mješanka border colliea i kelipea, australskog ovčara, sačuvala čitavo stado, ali i imanje od strahovitog požara, jednog od onih koji haraju jugoistokom Australije. 

Cath Hill iz Corryonga u državi Victoria na internetu je podijelila hrabri čin svoga psa. "U ranim jutarnjim satima, na staru godinu, dok je vatra u Corryongu divljala, Patsy je okružila stado ovaca i odvela ih na najsigurnije mjesto na farmi, što dalje od vatre. Uspjela ih je protjerati kroz dim dok je vatra gorjela uz rub imanja i sve se više bližila", opisala je Hill na Instagram profilu posvećenom upravo šestogodišnjoj Patsy.   

Dok se vlasnik imanja borio s vatrom gaseći je pomoću traktora s cisternom, Patsy je budno pazila na stado. Vatra je uspješno ugašena, ovce su spašene, ali i bale sijena, silaža, prostor za šišanje ovaca te obje kuće uz farmu. 

Nakon što je Cath podijelila fotografije i video na Instagramu, Patsy je postala prava zvijezda. Jedna od fotografija pokazuje u kolikoj je opasnosti bila dok je trčala uz rub ograde dok u blizini bukti plamen. 

Užas u Australiji, farmer morao usmrtiti krave ozlijeđene u požaru

No, nije ova kujica sve ovo napravila da bi završila na društvenim mrežama, ona je samo hrabro i odano radila svoj posao čuvarice stada. 

Iako je na jugoistoku Australije jučer padala kiša, područje je i dalje u opasnosti od novog toplinskog vala koji se očekuje u četvrtak. 


Tagovi

Požar u Australiji Hrabra kujica Border collie Kelpie Pas ovčar Požar na farmi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/