Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 09.09.2013.

Hitna privatizacija Petrokemije

Nakon uspješno provedene dokapitalizacije Petrokemije, u kojoj su sudjelovali država i mirovinski fondovi, i postavljanja novog šefa Uprave Dragana Marčinka, slijedi hitna privatizacija kutinske tvrtke, najavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostujući na Hrvatskom radiju

Foto: RGBStock.com
  • 427
  • 40
  • 0

"U privatizaciju Petrokemije treba ići hitno, što prije to bolje. U ovoj fazi koja počinje već sutra, uprava je dobila nalog od nadzornog odbora da krene u izbor savjetnika za privatizacijski postupak i to će biti vrlo brzo gotovo", najavio je ministar Ivan Vrdoljak gostujući na Hrvatskom radiju.

Podsjetio je da je Vlada zajedno s mirovinskim fondovima koji su sudjelovali u dokapitalizaciji kutinske tvrtke Petrokemija, donijela odluku da se ide u privatizaciju, s time da će država ostati vlasnik udjela od 25 posto.

Ministar se pohvalio kako je odluka o privatizaciji dobro iskomunicirana sa sindikatima, "S ljudima samo treba razgovarati. Iako nema sredstava u proračunu, pronašli smo ih za dokapitalizaciju i očito su sindikati to shvatili kao dobru poruku, vjeruju nam da imamo dobre namjere".

Na pitanje novinarke tportal.hr-a, o tome tko bi mogao preuzeti Petrokemiju, i hoće li to biti Rusi, Vrdoljak je odgovorio kako očekuje strateškog partnera iz Europe te da je nelogično da dolaze investitori s drugih kontinenata koji ne poznaju naše tržište. Isto tako, rijetko u petrokemijski biznis ulazi netko to sam nije u toj branši.

"Logično bi bilo da se na pregovorima oko Petrokemije pojave Borealis, Agofert, zatim neke ruske tvrtke, i možda i norveška Yara", kazao je. Ovaj bi tjedan trebao biti poslan poziv dioničarima za sudjelovanje u dokapitalizaciji. Mirovinci su spremni izdvojiti 200 milijuna kuna.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Petrokemija Ivan Vrdoljak Privatizacija Yara Sindikati


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]