Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GrassCroatia
  • 13.08.2016. 16:30

GrassCroatia - projekt za promociju i razvoj OPG-a

Hrvatska poljoprivredna agencija predstavila početak projekta GrassCroatia!

  • 2.037
  • 100
  • 0

Koncem srpnja 2016. godine Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) je u Ministarstvu poljoprivrede Kick off konferencijom predstavila i najavila početak projekta GrassCroatia, punog naziva Razvoj ruralnih područja i poljoprivrede za uspješno društvo, u sklopu programa Potpora mjerama informiranja, koje se odnose na Zajedničku poljoprivrednu politiku za 2016. godinu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,7 milijuna kuna, a polovicu novca financirati će Europska Unija i to za podizanje svijesti stanovništva o ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike EU, njezinu značaju za održivost i razvoj ruralnih područja, poljoprivrednih gospodarstva i sigurnosti hrane.

Informiranje poljoprivrednika o mogućnostima razvoja

Provedba projekta predviđa informiranje o ulozi i mogućnostima razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj u okviru Zajedničke poljoprivredne politike te statusu i trendovima u poljoprivredi i stočarstvu. Značajnu ulogu u ispunjavanju ciljeva Zajedničke poljoprivredne politike i osiguravanju održivosti poljoprivrednog sektora nose obiteljska poljoprivredna gospodarstva, stoga će poseban naglasak promocije biti upravo na njima, a posebice onima najuspješnijima.

Hrvatska poljoprivredna agencija je u stoljetnoj tradiciji postajanja, najnovija znanstvena dostignuća primjenjivala u praksi, danas ih primjenjuje kroz temeljene djelatnosti koje provodi: Upravljanje jedinstvenim registrom domaćih životinja (JRDŽ), razvoj stočarske proizvodnje i provedba uzgojnih programa, kontrola kvalitete stočarskih proizvoda, potpora sustavima plaćanja - suradnja s APPRRR i marketing poljoprivrednih proizvoda.

Trendovi u stočarstvu

Na konferenciji su uz ostalo, predstavljeni i trendovi u stočarstvu i proizvodnji mlijeka, o čemu podaci proizlaze upravo iz djelatnosti koje HPA provodi. Za daljnji razvoj domaće proizvodnje neizostavna je i potrošnja lokalnih proizvoda te su predstavljeni stočarski proizvodi, mlijeko i med.

Predviđeni rezultati projekta GrassCroatia su očuvanje i razvoj ruralnih područja, prepoznatljivost poljoprivrede u javnosti i promocija potrošnje lokalnih poljoprivrednih proizvoda.

Prvi projekt HPA

Ravnateljica HPA dr. sc. Marija Vukobratović na konferenciji je istaknula da će se projektom provesti informiranje o sadržaju i ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike te promicati europski model poljoprivrede među građanstvom. Ovo je ujedno i prvi EU projekt koji HPA provodi, a vjerujemo da će projektni tim u budućnosti provoditi i ostale, koji su u planu razvoja HPA za naredno desetljeće, naglasila je u obraćanju.

Provedbom projekta želi se podići svijest o značaju Zajedničke poljoprivredne politike te mogućnosti koje pruža Zajednička poljoprivredna politika, a one su mnogo šire od samih potpora poljoprivrednicima, na konferenciji je rekao pomoćnik Ministra poljoprivrede dr. sc. Zdravko Barać.

Voditeljica projekta Vesna Bulić navela je niz informativnih aktivnosti kojima se projektom zadani ciljevi namjeravaju postići.


Tagovi

HPA GrassCroatia APPRRR


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]