Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Italija
  • 25.11.2020. 18:00
  • Italija

Gradonačelnik čuvao ovce stočaru pozitivnom na Covid-19

Prvi čovjek sicilijanskog grada Petrosino, Gaspare Giacalone čuva stado od 250 ovaca koje su u vlasništvu stočara zaraženog koronavirusom. Ovaj se dužnosnik odrekao i visoke plaće kako bi se borio protiv talijanske mafije.

Foto: Facebook/Gaspare Giacalone
  • 2.087
  • 783
  • 0

Gradonačelnik sicilijanskog grada Petrosino Gaspare Giacalone nije dvojio što učiniti kada mu se tamošnji stočar obratio za pomoć nakon što je doznao da je on i čitava mu obitelj zaražena koronavirusom, a nije mogao pronaći nikoga tko će paziti na njegovo stado od 250 grla.

Odmah otrčao pomoći

"Možete me pronaći među ovcama, janjadi i kozama jer me zabrinuti pastir Antonio tražio pomoć. Upravo je saznao da je cijela njegova obitelj zaražena i ne može naći nikoga tko može paziti na stado. Odmah sam mu otrčao pomoći“, na svom je Facebook profilu 13. studenog napisao gradonačelnik Giacalone.

Gradonačelnik Beča pozvao građane da kupuju domaće

Dodao je i kako Antonio voli svoj posao, da je cijeli njegov život te da mu je nekoliko puta preko telefona, s knedlom u grlu ponovio da se ta stvorenja ne mogu napustiti.

"Covid izravno ili neizravno utječe na one koji s tim nemaju nikakve veze. Biti gradonačelnik znači i žrtvovati se te pomoći ljudima. Danas se osjećam malo više od običnog političara“, napisao je tada.

Kaže da kada je došao na farmu i vidio životinje kao i janjad staru samo nekoliko dana jednostavno nije imao srca napustiti ih.

Nakon što je priča 'eksplodirala', primio je mnogo poruka, a neki su se čak ponudili udomiti janjad. "Mnogi su pružili ruku, ali ovaj je posao teško improvizirati. Na primjer, psi koji čuvaju stado mogu biti vrlo agresivni, morate znati kako s njima postupati", naglasio je za Immagina i dodao kako je među pristiglim ponudama bila i ona od mladih imigranata s kojima se narednih dana, do oporavka stočara, brinuo o ovcama. 

Odrekao se visoke plaće kako bi se borio protiv mafije

Inače, Giacalone je diplomirani ekonomist i magistar poslovne administracije, a dugi niz godina bio je službenik u Europskoj investicijskoj banci u Londonu. Svoju visoku plaću na tom radnom mjestu odlučio je ostaviti i kandidirati se za gradonačelnika ovog gradića od svega 8.000 stanovnika.

Dolazi iz poljoprivredne obitelji, a kako piše theguardian nakon što je pobijedio na izborima, počeo se boriti protiv mafije koja je izgradila hotele nekoliko metara od same obale.

Kozani: Gradonačelnik zabranio farmerima kratki lanac opskrbe

"Nisam to mogao podnijeti i kada sam se vratio u London, počeo sam planirati kandidaturu za vođu Petrosina", rekao je. Svjestan rizika, tada je rekao: "To je prljav posao, ali netko mora i to obaviti".

Tijekom dužnosti dobio je i brojna pisma s prijetnjama smrću, 2016. godine razbijeni su prozori njegova ureda, a zidovi prošarani mecima.

Međutim, pobijedio je. Tužiteljstvo je zaplijenilo zgrade koje su izgrađene uz obalu, a regionalna vlada provjerila agencije za upravljanje javnim otpadom koje su također obavljale posao s mafijom.


Tagovi

Gaspare Giacalone Gradonačelnik Stado Mafija Italija Petrosino Koronavirus Solidarnost


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.