Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promjene
  • 29.08.2022. 14:00

Goran Lipavić odlazi s mjesta ravnatelja Uprave za potpore poljoprivredi

Kako neslužbeno doznaje Agroklub, Lipavić odlazi zbog neprovođenja planova vezanih uz Program ruralnog razvoja, a na njegovo mjesto dolazi sadašnja savjetnica u Kabinetu ministrice, Željka Gudelj Velaga.

Foto: Pixell/Slavko Midzor
  • 1.547
  • 99
  • 0

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrđuju da je ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Goran Lipavić zatražio razrješenje s trenutačne funkcije.

Ovo mu nije prvi put, o tome smo pisali u studenom prošle godine, ali je očito zadnji jer se ministrica ovaj put složila s takvom odlukom.

Ravnatelj u Ministarstvu poljoprivrede zatražio razrješenje

Lipavić je iz privatnih razloga zatražio razrješenje s trenutačne funkcije te njegov zahtjev ni na koji način nije povezan ni s kojom aktivnošću iz djelokruga rada Uprave koju vodi, stoji u odgovoru Ministarstva na naš upit.

Međutim, neslužbeno doznajemo da odlazi zbog neprovođenja planova Ministarstva vezanih baš uz mjere koje obuhvaća Program ruralnog razvoja RH, osobito one vezane za osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

Vlada RH imenovala je Gorana Lipavića ravnateljem Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju 28. veljače 2021. godine, a njegovo razrješenje se očekuje na sljedećoj sjednici Vlade.

Za novu ravnateljicu te Uprave bit će, kako doznajemo, predložena Željka Gudelj Velaga, sadašnja savjetnica u Kabinetu ministrice.

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju jedna je od najvažnijih uprava Ministarstva poljoprivrede, te upravlja fondovima kojim se financiraju izravna plaćanja poljoprivrednicima i mjere iz Programa ruralnog razvoja RH, kroz koje se godišnje isplati oko 6 milijardi kuna.

Iz Ministarstva navode da je Lipavić predano i aktivno radio na pripremi Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027., kao i niz dužnosnika i službenika Ministarstva poljoprivrede, ali i drugih tijela državne uprave, te poljoprivrednika i ključnih dionika u poljoprivredi, koji su sudjelovali u nekoliko krugova konzultacija i javnim predstavljanjima dokumenta te svojim komentarima doprinijeli izradi finalnog prijedloga strateškog dokumenta u kojem je isplanirano kako i na koji način će Hrvatska od iduće godine koristiti sredstva europskih poljoprivrednih fondova koji će nam biti na raspolaganju.


Tagovi

Goran Lipavić Ministarstvo poljoprivrede Uprava za potpore poljorpivredi i ruralnom razvoju Strateški plan ZPP


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?