Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Godišnji seminar Savjetodavne službe
  • 19.04.2017. 09:30

Godišnji seminar Savjetodavne službe

Na seminaru, koji je već tradicionalan, okupilo se dvjestotinjak savjetodavaca koji će u dva dana predstaviti plan rada za 2017. godinu i uručiti priznanja najboljim savjetnicima u 2016. godini.

  • 1.315
  • 76
  • 0

Jučer je u 10 sati otvoren Godišnji seminar Savjetodavne službe koji se održava u Termama Tuhelj.

Na seminaru, koji je već tradicionalan, okupilo se dvjestotinjak savjetodavaca koji će u dva dana predstaviti plan rada za 2017. godinu i uručiti priznanja najboljim savjetnicima u 2016. godini.

Savjetodavna služba je osnovana prije više od 20 godina kao Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu, a u pripremi je i novi nacrt Zakona o Hrvatskoj poljoprivredno savjetodavnoj službi koji će prilagoditi savjetodavnu službu novim izazovima u poljoprivredi u kojoj je upravo znanje najvrjedniji resurs.

Paneli o zakonima u poljoprivredi

Zdravko Tušek

Na panelima pod nazivom: "Unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje", "Ruralni razvoj" te "Unaprjeđenje rada Savjetodavne službe" najmjerodavniji stručnjaci će voditi raspravu o Zakonu o zemljištu, Zakonu o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, komasaciji, upravljanjem kvalitetom zemljišta, praćenju poljoprivredne proizvodnje, natječajima za ruralni razvoj, zaštiti autohtonih izvornih proizvoda, nutritivnom označavanju hrane, bioplinu u poljoprivredi te internetskoj prodaji voća.

U svojem izvještaju i najavi rada za predstojeće razdoblje ravnatelj Zdravko Tušek je naglasio da je budućnost poljoprivrede znanje, a Savjetodavna služba jedna je od rijetkih javnih institucija koja se može pohvaliti s više od 95% visokoobrazovanih djelatnika.

Budućnost razvoja poljoprivrede na Savjetodavnoj službi

"Odgovornost i budućnost razvoja poljoprivrede upravo je na Savjetodavnoj službi. Ovdje prije svega govorimo o individualnom pristupu i analizi stanja i potreba poljoprivrednika te mogućnosti povlačenju sredstava iz EU fondova. Baš tu Savjetodavna služba može konkretno pomoći, a kao dugoročni partner moći će i pratiti samu implementaciju projekata. Naše ćemo iskustvo iskoristiti i za informiranje javnosti kako bismo podigli svijest o važnosti poljoprivrede i ruralnog razvoja, s puno dobrih i pozitivnih priča, koje će, nadam se, pozitivno utjecati na poljoprivrednike, ruralno stanovništvo, ali i na svekoliku javnost."

Državni tajnik Tugomir Majdak pohvalio je Savjetodavnu službu i dosadašnji rad ravnatelja Zdravka Tušeka.

Seminar otvorio Tugomir Majdak

"Jutros sam, u Tuhelju, u ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića pozdravio poljoprivredne savjetodavne i savjetodavce te službeno otvorio dvodnevni Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe - javne službe u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu koja je utemeljena 1991. godine.

Novi zakon o službi koji je trenutno u fazi donošenja ima za cilj modernizaciju ustanove koja će iskustvom i znanjem svojih djelatnika, u novom okviru Zajedničke poljoprivredne politike, imati obvezu kvalitetnije povezanosti s OPG-ima i drugim subjektima hrvatske poljoprivrede.

Danas je službeno počelo s radom i stručno vijeće službe koje će omogućiti efikasniju primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u poljoprivredi", naglasio je Majdak.


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."