Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etradex
  • 23.02.2016. 09:30

Gdje nabaviti kvalitetan plavi dizel?

Problemi s kojima se susreću korisnici plavog dizela su mnogobrojni. Od cijene, količine, kvalitete pa sve do logistike dostave.

  • 10.825
  • 656
  • 0

Hrvatski poljoprivrednici i ribari već se godinama muče s pronalaskom kvalitetnog plavog dizela. Mnogi koji koriste novije traktore i plovila čiji motori prelaze normu EURO III pa sve do najnovije norme EURO VI, problem nekvalitetnog plavog dizela osjetili su ne samo na vozilima, već i na novčaniku. Naime, nekvalitetno gorivo može prouzročiti skupe kvarove koji su veći što su motori sofisticiraniji.

Kako bismo saznali više o kvaliteti plavog dizela te kako se zaštiti od goriva loše kvalitete, razgovarali smo s voditeljem prodaje goriva OMV-ovog brand partnera, tvrtke Etradex d.o.o., gospodinom Armandom Miljavcem.

Obično, kada se govori o gorivu, čini se da je cijena jedini i najvažniji čimbenik koji interesira kupce, a kvaliteta se podrazumijeva kao standard, je li to uistinu tako?

Isitna je da kupce prvenstveno zanima cijena koja naravno mora biti konkurentna na tržištu, ali važna je i kvaliteta upravo zato što će vas jeftiniji i nekvalitetan proizvod u konačnici puno više koštati, a radi se možda o nekoliko lipa razlike. Svi smo mi skloni gledati kratkoročno, pronađemo najnižu cijenu i kupimo neki proizvod, pritom se ni ne sjetimo trgovca pitati o kvaliteti, što je često slučaj kod plavog dizela, ali i ostalih naftnih derivata, a trgovac koji prodaje robu lošije kvalitete nije spreman sam istaknuti pojedinosti o robi koju prodaje.

Rezervoar u kamionu

Jedan od razloga zašto se o kvaliteti goriva uopće ne razgovara je nedostupnost informacija kupcima. Država propisuje normom minimalnu kvalitetu koju određeni naftni derivati moraju zadovoljavati, ali mnogi kupci ne znaju da naftni derivati nisu svi jednaki te da različiti prodavači imaju različit raspon vrijednosti kvalitete unutar te norme.

I kvaliteta i cijena!

U Hrvatskoj je od 2014. na snazi norma HR EN 590:2014, a budući da je naša misija prodaja gorive vrhunske kvalitete, odlučili smo se za suradnju s austrijskom tvrtkom OMV jer su njihovi standardi kvalitete vrlo visoki. Naši proizvodi ne samo da zadovoljavaju normu HR EN 590:2014, već njihove karakteristike i prelaze bitno minimalne zahtjeve norme tako da smo ponosni što imamo vrhunski austrijski proizvod po hrvatskoj cijeni.

Kupce prvenstveno zanima cijena koja mora biti konkurentna na tržištu, ali važna je i kvaliteta upravo zato što će Vas jeftiniji i nekvalitetan proizvod u konačnici puno više koštati, a radi se možda o nekoliko lipa razlike.

Kako prepoznati razinu kvalitete?

Kako kupac može znati kakva je kvaliteta goriva, posebno plavog dizela?

Kupac obično zna da ima problem s kvalitetom kada primijeti začepljenje filtera ili neke druge kvarove i smetnje koje se jave na sustavima ubrizgavanja goriva na vozilima. S obzirom na kvalitetu goriva, problemi se mogu javiti odmah ili tijekom vremena. Međutim jedini način na koji kupac može prevenirati kvarove i biti siguran u kvalitetu plavog dizela i ostalih naftnih derivata je taj da mu prodavač dostavi Izvješće o kvaliteti, koje mora izdati Ovlašteni laboratorij.

Kod nas se svaki proizvod testira minimalno 3 puta prije nego dođe do krajnjeg kupca kako bismo bili sigurni da smo kupcu isporučili kvalitetan proizvod. Osim toga, kod nas je kvaliteta plavog dizela i eurodizela identična zato što je plavi dizel zapravo eurodizel samo obojan posebnim plavim markerom zbog kontrole potrošnje.

Osim kvalitete, postoje li još neki problemi s kojima se susreću korisnici Plavog dizela?

Spremnik za gorivo

U terenskom radu i kroz razgovore s kupcima i suradnicima, primijetili smo da je prvi problem uvijek cijena, zatim količina i kvaliteta te cijela logistika dostave - kada će biti dostava, koliko se čeka, kako skladištiti plavi dizel, potpora kupcu u slučaju problema s isporučenim količinama ili kvalitetom. Vrlo je važno biti transparentan prema kupcima i objasniti kako teče cijeli proces naručivanja da bi plavi dizel kod njih došao u pravo vrijeme, na pravo mjesto te u količini i kvaliteti koju su naručili i platili.

Besplatan najam spremnika za gorivo

Kako su se mnogi naši kupci susretali s problemom kontrole količine i skladištenja, odlučili smo kupcima omogućiti spremnik za gorivo koji dajemo u besplatan najam za vrijeme dok koriste naše naftne derivate. Na taj način kupci mogu lakše planirati narudžbe i kontrolirati isporučene količine, a kvaliteta goriva u spremniku im je zajamčena.

Sve informacije o proizvodima i uslugama, kao i kontakte, možete pronaći na internet stranici www.gorivo.etradex.hr. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nazvati na besplatan broj 0800 11 33 ili poslati e-mail na gorivo@etradex.hr.


Tagovi

Etradex Plavi dizel Armando Miljavac OMV plavi dizel


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]