Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Soufflet
  • 23.05.2023. 19:00

Francuzi u Srbiji: Spajanje veština In Viva i Souffleta

In Vivo grupa je u vlasništvu više od 170 poljoprivrednih zadruga sa aktivnim brojem članova preko 300.000 koji učestvuju u Francuskoj poljoprivredi.

Foto: Đorđe Lalić
  • 219
  • 18
  • 0

Akvizicijom grupe Soufflet 2021. godine, In Vivo se pozicionirao kao pokretačka snaga iza poljoprivredne i prehrambene tranzicije i transformacije francuske farme. In Vivo, kako kaže direktor razvoja firme "Soufflet" Dejan Vidović, predstavlja asocijaciju poljoprivrednih proizvođača. In Vivo grupa je u vlasništvu više od 170 poljoprivrednih zadruga sa aktivnim brojem članova preko 300.000 koji učestvuju u Francuskoj poljoprivredi.

"Svojim radom se pre dve decenije pristupilo istočnim zemljama, pre svega Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. Kako vreme prolazi odluka je bila da se pristupi novim zemljama, a jedna od njih je i Srbija", rekao je Vidović i dodao da će za nekoliko meseci isti ovakav pristup biti i u Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama istočne Evrope.

Odluka je bila da se pristupi novim zemljama, a jedna od njih je Srbija

"Izuzetno kvalitetni proizvodi po pitanju inputa, pre svega genetskog materijala semena, počevši od kvalitetnih hibrida, od sortimenta kvalitetnih pšenica i ječmova, zatim ostalih inputa u poljoprivredi, pesticida, folijarnih đubriva i generalno mineralnih đubriva će biti dostupni i našim poljoprivrednim proizvođačima", kaže Vidović i dodaje da grupa agronoma, entuzijasta koji će se u budućnosti pridružiti ovom timu treba da razmeni sva iskustva koja su trenutno prisutna u In Vivo grupi. 

Spajanje veština - zagarantovan uspeh

Sa Farmijem će Vidović, kako kaže direktor In Viva Pier Kotene, biti deo najveće evropske zajednice poljoprivrednika. On će značajno povećati finansijski uspeh, ali će i njegov uticaj na ekologiju biti bolji.

Nedavno spajanje grupe "Sufflet" i In Vivo omogućilo je da se njihove veštine udruže po pitanju tri strateška stuba koje je Kotene naveo, a to su:

  • ljudi i odnos sa poljoprivrednicima;
  • premijum ponude za maksimizovanje učinka na terenu i povećanje prihoda zahvaljujući najboljim prodajnim mogućnostima;
  • digitalna transformacija i podrška za njeno postizanje.
Na usluzi su 25.000 farmera u sedam zemalja 

"Danas su naši timovi na usluzi 25.000 farmera u sedam zemalja. Plasiramo šest miliona tona žitarica i lider smo u marketingu inovativnih agronomskih rešenja u semenu, ali i u zaštiti bilja. Naše ambicije su velike i želimo da udvostručimo sadašnji broj saradnji sa poljoprivrednicima tokom narednih pet godina", rekao je Kotene.


Tagovi

In Vivo Soufflet Farmi Pier Kotene Dejan Vidović


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva