Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabor
  • 04.08.2020. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Formiran je saborski Odbor za poljoprivredu, tko sjedi u njemu?

Doznali smo imena novog sastava Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 6.497
  • 430
  • 0

Uoči ljetne stanke, u novom sazivu Hrvatskog sabora formirani su i odbori, među njima nama najzanimljiviji Odbor za poljoprivredu, na čijem je čelu sada Marijana Petir.

Njezina zamjenica odnosno dopredsjednica Odbora je Ružica Vukovac, dok su članovima imenovani: Siniša Jenkač, Josip Đakić, Goran Ivanović, Ljubomir Kolarek, Anja Šimpraga, Stipan Šašlin, Martina Grman Kizivat, Nikša Vukas, Željko Lenart, Marin Lerotić, Vilim Matula. 

Inače, djelokrug njihova rada, kako stoji u opisu, su poslovi utvrđivanja i praćenja provođenja politike, a u postupku donošenja zakona, i drugih propisa u području poljoprivrede, morskog i slatkovodnog ribarstva, marikulture, veterinarstva, sela i ruralnog razvoja te šumarstva i vodnog gospodarstva.

U prošlom, 9. sazivu Sabora, pak, predsjednik je bio Slaven Dobrović, potpredsjednik Josip Križanić, a članovi Emil Daus, Damir Felak, Branko Hrg, Dragana Jeckov, Franjo Lucić, Božica Makar, Ana-Marija Petin, Alen Prelec, Davor Vlaović pa i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Podsjećamo, novoimenovana predsjednica Odbora Marijana Petir, uoči ljetne stanke, zatražila je hitnu reakciju i intervenciju Vlade kako bi se pomoglo hrvatskim proizvođačima.

Marijana Petir: Vlada mora reagirati, tržište je preplavljeno uvozom po dampinškim cijenama

"Stanje na tržištu i u trgovinama toliko je alarmantno da iziskuje hitnu reakciju kako bi se pomoglo hrvatskim proizvođačima da održe vlastitu proizvodnju i uspiju na tržište plasirati svoj proizvod. U suprotnom bi se moglo dogoditi da se zbog prevelikog uvoza i dampinških cijena stvore ogromni tržišni viškovi domaćih proizvoda, čime će se u pitanje dovesti sva ulaganja i potpore našim proizvođačima koji mukotrpno rade, bore se, proizvode, a u konačnici svoju robu nemaju kome prodati", stoji u zastupničkom pitanju koje je poslala predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.


Tagovi

Hrvatski sabor Odbor za poljoprivredu Marijana Petir


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?