Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hakerski napad
  • 12.05.2022. 15:00

Fendt morao zaustaviti proizvodnju - radnici poslani kući

Prazno parkiralište za radnike u krugu tvornice odaje da je situacija ozbiljna. Nadaju se da će se u ponedjeljak vratiti na posao

Foto: Vedran Stapić
  • 4.326
  • 407
  • 0

Sve proizvodne linije u Fendtu u njemačkom Marktoberdorfu još uvijek miruju nakon prošlotjednog hakerskog napada na američku poljoprivrednu kompaniju AGCO Crop, koja je svjetski proizvođač i distributer poljoprivredne opreme. Tako tvornica s 4.000 zaposlenih i dalje nije u mogućnosti raditi, potvrdio je danas Allgäuer Zeitung

Dijelovi niti ulaze niti izlaze

Proizvodnja i montaža u ovoj kompaniji su zatvoreni od četvrtka, dijelovi niti ulaze niti izlaze, a djelomično je paralizirana i administracija. Gotovo prazan parking ispred tvornice ukazuje da je sve stalo, a zaposleni kažu da se održavaju sastanci kriznih timova rukovodstva.

Ucjenjuju AGCO: Ransomware napad usporava proizvodnju poljomehanizacije

Američka grupa za poljoprivredni inženjering AGCO, kojoj pripada Fendt, postala je žrtva hakerskog napada, tzv. ransomware-a. Za sada se neslužbeno kaže da je do njega došlo iz Finske. Hakerski napad je zaustavio brojne pogone ove grupe širom svijeta, a poslovanje je vrlo otežano već tjedan dana.

Radnici poslani kućama

Radnici u Marktoberdorfu koji su još uvijek kod kuće očekuju da će u ponedeljak biti pozvani na posao. Inženjer koji radi od kuće rekao je da ne može pristupiti nijednom serveru tvrtke preko kojih se odvijala sva komunikacija, a zaposlenici su prinuđenikomunicirati preko mobilnih telefona. Ništa se ne može naručiti ili poslati.

Slična je situacija i na ostalim lokacijama kompanije u Europi, Kini i SAD. AGCO-ovo sjedište nalazi se u Duluthu (SAD). Grupa ima ukupno oko 21.000 zaposlenih.


Tagovi

AGCO Fendt Traktori Hakerski napad Ransomware Proizvodnja traktora


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]