Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EKOMARKET
  • 13.12.2017. 19:00

Farmeri, do idealnog kupca dođite u tri koraka

Predstavljena je mobilna aplikacija za poljoprivrednike EKOMARKET koja malim poljoprivrednicima u tri koraka omogućava pronalazak idealnog kupca i prodaju proizvedenih dobara.

Foto: Bigstockphoto/Prathan
  • 1.048
  • 51
  • 0

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predstavljena mobilna aplikacija za poljoprivrednike EKOMARKET koju je izradila ITO - firma za inovativna softverska rješenja iz Mostara.

Naime, riječ je o jednostavnoj personaliziranoj aplikaciji koja malim poljoprivrednicima u tri koraka omogućava pronalazak idealnog kupca i prodaju proizvedenih dobara. Preskakanjem dugog lanca preprodavača, proizvođač postiže vrhunsku cijenu za svoje proizvode, osiguravajući sebi na taj način održivost, egzistenciju i puno bolji plasman proizvoda.

Uz spomenute pogodnosti, aplikacija će kroz društveno korištenje i razmjenu iskustava ojačati mrežu poljoprivrednika te sve njih pravovremeno informirati o poticajima, vijestima te drugim korisnim materijalima vezanim za ovu granu.

Aukcijski model prodaje

Može se preuzeti preko Google Play Storea

Radi se o aplikaciji koja je informativnog karaktera gdje se na jednom mjestu uvezuje preko 100 portala i plasiraju vijesti. Cilj je omogućiti poljoprivrednicima da na jednom mjestu imaju sve najvažnije informacije iz poljoprivrede, bilo da se radi o novostima, poticajima, edukaciji ili slično.

Druga mogućnost je prodaja vlastitih proizvoda putem aukcijskog modela gdje je cilj omogućiti poljoprivrednicima da smanje otkupni lanac preprodavača. Na taj način se pomaže poljoprivredniku da povećava samoodrživost, proizvodnju i izvozne kapacitete.

Jedna od 100 najboljih agribusiness ideja u Europi

EKOMARKET je predstavljen u sklopu otvaranja Hercegovačkog sajma poljoprivrede u Stocu 5.10.2017. a proglašena je jednom od 100 najboljih agribusiness ideja u Europi. Pokrenuta je kampanja prikupljanja investicija za daljnji razvoj aplikacije.

U planu je i nadogradnja

U planu je širenje funkcionalnosti integracijom sa senzorima, pametnom analitikom, uvezivanjem sa stranim veleprodajnim kupcima i sl. Trenutno ima više stotina korisnika, a planirana je masovna kampanja već početkom 2018. godine.

Aplikacija EKOMARKET se može preuzeti preko Google Play Storea.

Foto: Bigstockphoto/Prathan


Tagovi

EKOMARKET Aplikacija za poljoprivrednike


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]